YouTube: Υποστηρίζει πλέον βίντεο εικονικής πραγματικότητας

Το YouTube με χθεσινή του ανακοίνωση, πληροφορεί το κοινό του ότι ξεκινά να υποστηρίζει το ανέβασμα και την προβολή πανοραμικών βίντεο 360 μοιρών, συμβατά με το format που προβάλλουν οι συσκευές εικονικής πραγματικότητας.

Τα Virtual Reality περιεχόμενο που διαθέτει προς το παρόν, είναι ακόμα περιορισμένου αριθμού και οι χρήστες πρέπει να ακολουθήσουν μια διαδικασία λίγο διαφορετική και πιο χρονοβόρα από αυτή των παραδοσιακών βίντεο.

Η εμπειρία θέασης, πάντως, για όσους διαθέτουν κάποια από τις παμπολλες κάσκες εικονικής πραγματικότητας που διατίθενται πλέον ακόμα και σε ελληνικά καταστήματα, είναι άκρως εντυπωσιακή γιατί ο θεατής με πολύ ρεαλιστικό τρόπο μπορεί να κοιτάξει προς όποια κατεύθυνση επιθυμεί ενώ παίζει το βίντεο, σαν να βρίσκεται "μέσα" σε αυτό.

Το YouTube, αναμένει σε μικρό χρονικό διάστημα να ανέβουν πολύ περισσότερα βίντεο 360 μοιρών αφού ο εξοπλισμός που δίνει τη δυνατότητα λήψης πανοραμικών βίντεο, όπως οι βιντεοκάμερες 360cam, γίνεται ολοένα και πιο προσιτός.

Εάν διαθέτετε κάποια συσκευή VR, μπορείτε να παρακολουθήσετε τα πρώτα βίντεο του νέου format που υποστηρίζεται από το YouTube, στην παρακάτω playlist.

lifo

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα