Θέλεις Facebook ... μόνο με αστυνομική ταυτότητα!

Θες Facebook.... μόνο με αστυνομική ταυτότητα!  Όλο και περισσότεροι χρήστες του Facebook δεν μπορούν να μπουν τις τελευταίες ημέρες στα προφίλ τους καθώς τους εμφανίζεται ένα μήνυμα στο οποίο τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, προκειμένου να συνδεθούν και να επανέλθει ο λογαριασμός τους.

Αρχικά αρκετοί μέσα από διάφορα forum και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφραζαν την άποψη ότι έχουν πέσει θύματα χάκερ και καλούσαν τo facebook να επαναφέρει τον λογαριασμό τους.

Η αλήθεια ωστόσο είναι ότι το facebook πριν από περίπου ένα χρόνο είχε ανακοινώσει ότι θα πραγματοποιούσε αυτό το βήμα προκειμένου να διασφαλίσει και να διαπιστώσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες.

«Στείλτε μας αντίγραφο ενός πιστοποιητικού ταυτότητας με φωτογραφία, ώστε να εξακριβώσουμε το όνομά σας», είναι το μήνυμα που εμφανίζεται σε πολλούς χρήστες προτρέποντάς τους παράλληλα να διαβάσουν την πολιτική του σχετικά με τις ταυτότητες.

H νέα αλλαγή των όρων χρήσης του Facebook και το μπλοκάρισμα όλων όσων δεν στέλνουν τα στοιχεία τους ήρθε για πρώτη φορά στην επικαιρότητα τον Σεπτέμβριο όταν απενεργοποιήθηκαν λογαριασμοί διάφορων καλλιτεχνών που δεν χρησιμοποιούν τα πραγματικά τους ονόματα όπως οι drag queens, Sister Roma και Lil Hot Mess.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα