Η Google υπόσχεται διαδίκτυο χωρίς διαφημίσεις ... επί πληρωμής

Θέλεις να βλέπεις τους δικτυακούς τόπους χωρίς διαφημιστικά μηνύματα; Η Google προτείνει ένα φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα, με το όνομα Contributor, που θα στοχεύει σε ένα διαδίκτυο απαλλαγμένο από ενοχλητικές διαφημίσεις.

Για να απαλαγείς όμως από τις διαφημίσεις πρέπει να πληρώσεις!

Συγκεκριμένα, βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη συντήρηση και ανάπτυξη των διαδικτυακών ιστοτόπων από τους ίδιους τους επισκέπτες τους με τη μορφή δωρεών.

Το πείραμα περιλαμβάνει, μέχρι τώρα, μόνο διαφημίσεις της Google (τα γνωστά Google Ads) και όχι τις υπόλοιπες διαφημίσεις που φιλοξενούνται σε ιστοσελίδες. Το ποσό που θα καλείται να πληρώνει εθελοντικά κάθε χρήστης είναι από 1 έως 3 δολάρια τον μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, οι συνδρομητές του Contributor θα συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό μηνιαίως ώστε όταν επισκέπτονται έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο να μην βλέπουν καθόλου διαφημίσεις.

Προς το παρόν, η Google εφάρμοσε δοκιμαστικά αυτήν τη λειτουργία σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες όπου οι χρήστες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν δωρεές και να μην βλέπουν διαφημίσεις.

Μέχρι τώρα, το πρόγραμμα εφαρμόζεται από τις ιστοσελίδες Science Daily και Urban Dictionary, πειραματικά, ενώ δοκιμές γίνονται και σε ιστότοπους όπως η WikiHow, το τεχνολογικό πόρταλ Mashable, αλλά και το Imgur.

Όπως έγινε γνωστό, ένα μέρος από τα χρήματα καταλήγει στην ίδια τη Google (ώστε να καλυφθούν τα «διαφυγόντα» κέρδη από τη μείωση προβολής των Google Ads) και ένα πιο μεγάλο μερίδιο στις ιστοσελίδες που εφαρμόζουν την υπηρεσία Contributor.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα