Google: Χάπι που θα ανιχνεύει τις ασθένειες

Εδώ και καιρό, η Google έχει μπει δυναμικα στο χώρο της Υγείας, σχεδιάζοντας και παράγοντας πρωτοποριακά τεχνολογικά προϊόντα, που προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες σε ασθενείς. Έτσι, μετά τους φακούς επαφής που ανιχνεύουν μέσω των δακρύων, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα γυαλιά - υπολογιστή ή το κουτάλι για άτομα με Πάρκινσον, ο κολοσσός των διαδικτυακών υπηρεσιών ανακοίνωσε ότι πρόκειται να δημιουργήσει ένα χάπι με ενσωματομένο ένα προηγμένο σύστημα εντοπισμού του καρκίνου, του εμφράγματος, του εγκεφαλικού και άλλων σοβαρών παθήσεων σε πρώιμο στάδιο.

Το καινοτόμο project έχει αναλάβει το τμήμα έρευνας της εταιρίας, Google X, το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο των πρωτοποριακών τεχνολογικών συστημάτων. Ο επικεφαλής του τμήματος Andrew Conrad, δήλωσε σχετικά με το σχεδιαζόμενο "χάπι" ότι "στόχος είναι να λειτουργεί απλά και αυτόματα και όχι επεμβατικά.

Η νέα τεχνολογία θα συνδυάζει τα νανοσωματίδια με ένα αισθητήρα που θα εφαρμόζει στον καρπό. Τα νανοσωματίδια θα εισέρχονται στον οργανισμό με ένα χάπι και θα μεταφέρονται μέσω του αίματος, ώστε να ανιχνεύουν τους βιολογικούς δείκτες της ασθένειας.

Σχετικά προχτεσινά δημοσιεύματα του abc news αλλά και της The Wall Street Journal προκάλεσαν αίσθηση και σύντομα αναδημοσιεύτηκαν από το σύνολο σχεδόν του διεθνούς τύπου, αν και τονίζεται ότι η τεχνολογία που αναπτύσσει η Google βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.

Στόχος είναι να ανιχνεύονται έγκαιρα ανεπαίσθητες μεταβολές στη βιο-χημική σύσταση του οργανισμού, καθώς είναι γνωστό πως η έγκαιρη διάγνωση παίζει καίριο ρόλο στην αντιμετώπιση σοβαρών παθήσεων. Αρκετές μορφές καρκίνου, όπως ο καρκίνος στο πάγκρεας, διαγιγνώσκονται συχνά σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν.

Καθώς παρατηρούνται σημαντικές διαφορές μεταξύ των υγιών ιστών και των ιστών που έχουν πληγεί από τον καρκίνο, η Google ευελπιστεί πως θα είναι σε θέση να εντοπίζει τους δείκτες καρκίνου στο αίμα, διευκολύνοντας την έγκαιρη διάγνωση πριν εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Πηγή: sknews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα