Έχετε smartphone; Ξεχάστε τα κλειδιά του αυτοκινήτου!

Τα smartphones έχουν μπει για τα καλά στη ζωή των οδηγών, καθώς μπορούν να συνδεθούν με το σύστημα πολυμέσων του αυτοκινήτου, επιτρέποντας τη χρήση πολλαπλών λειτουργιών.

Η Apple πριν από λίγους μήνες παρουσίασε το CarPlay, το οποίο ήδη έχουν ενσωματώσει σε αρκετά μοντέλα τους οι εταιρείες. Μέσω αυτού, ο οδηγός συνδέει το iPhone με το infotainment του αυτοκινήτου και χειρίζεται κάθε εφαρμογή είτε από την οθόνη στη κεντρική κονσόλα, είτε από το κινητό.

Πλέον, ο αμερικανικός κολοσσός εξελίσσει μια νέα τεχνολογία, ώστε ο οδηγός να μπορεί από το κινητό του να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει τις πόρτες, να ενεργοποιεί τον κινητήρα, το σύστημα κλιματισμού και το σύστημα πολυμέσων.

Ουσιαστικά, στόχος είναι το iPhone να αντικαταστήσει το παραδοσιακό κλειδί, αναγνωρίζοντας τον ιδιοκτήτη του οχήματος και εκτελώντας μια σειρά από λειτουργίες. Η Apple έχει κατοχυρώσει ήδη την πατέντα και σε λίγα χρόνια θα τη δούμε να περνά στην παραγωγή.

Θυμίζουμε ό,τι το CarPlay είναι διαθέσιμο στα μοντέλα των Mercedes, Volvo, Honda, Ferrari και Hyundai, σε λίγο καιρό θα προσφέρεται με τα Ford, Peugeot και Land Rover και σύντομα θα προστεθούν άλλες 16 εταιρείες αυτοκινήτων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα