H Apple διέθεσε το νέο της λειτουργικό σύστημα iOS 8

Το iOS 8 είναι η πιο σημαντική έκδοση iOS που έγινε ποτέ -για προγραμματιστές και για όλους εμάς.  Ωστόσο δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια φυσική εμπειρία για το χρήστη. Καμία αναβάθμιση δεν έγινε τυχαία. Καμία δυνατότητα δεν προστέθηκε αν δεν ήταν πραγματικά απαραίτητη. Κάθε λειτουργία μελετήθηκε σε βάθος, κάθε βήμα έγινε πιο αποδοτικό. Όλα αυτά μαζί δημιουργούν μια ακόμα καλύτερη εμπειρία, που αρχικά ξαφνιάζει ευχάριστα, ενώ στην πορεία γίνεται απαραίτητη πριν καλά-καλά το καταλάβεις.

Τι κάνει το iOS 8 το πιο προηγμένο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές στον κόσμο;

Οι λεπτομέρειες. Οι καινοτομίες. Η ολοκληρωμένη εμπειρία. Το γεγονός ότι μπορείς πλέον να δεις -να επεξεργαστείς και να οργανώσεις- κάθε φωτογραφία που βγάζεις, σε όλες τις συσκευές σου. Το ότι τώρα μπορείς να προσθέσεις τη φωνή σου σε SMS. Και ότι τα apps για την υγεία και τη φυσική κατάσταση μπορούν πλέον να επικοινωνούν μεταξύ τους, με τον προπονητή ή το γιατρό σου.

Επίσης παρέχεται στους προγραμματιστές βαθύτερη πρόσβαση στον κώδικα και περισσότερα εργαλεία. Έτσι, μερικά από τα πιο εκπληκτικά χαρακτηριστικά του iOS 8 δημιουργούνται τώρα. Θα υπάρχουν νέες επιλογές πληκτρολογίου και ακόμα περισσότεροι τρόποι για να μοιραστείς το περιεχόμενό σου. Θα είσαι σε θέση να χρησιμοποιείς το iCloud και το Touch ID όπως ποτέ άλλοτε.

Πριν από λίγο η Apple διέθεσε το νέο της λειτουργικό σύστημα iOS 8 το οποίο είναι διαθέσιμο για κατέβασμα ενώ είναι συμβατό με συσκευές iPhone 4S και νεότερες, όπως επίσης και με tablet iPad από την έκδοση 2 και μετά.

Το νέο λειτουργικό της Apple δεν φέρνει μεγάλες σχεδιαστικές αλλαγές στο interface των συσκευών, αλλά φέρνει πολλές εφαρμογές, βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά σε υπάρχουσες, εμπλουτίζει τις επιλογές σύνδεσης μεταξύ συσκευών και «ανοίγει» στους προγραμματιστές χαρακτηριστικά που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση, όπως το πληκτρολόγιο και τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, Touch ID.

Αυτό σημαίνει ότι πλέον οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να αναπτύξουν εκ νέου της εφαρμογές τους ή να εγκαταστήσουν κάποιες που υπάρχουν ήδη, εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες των συσκευών τους. Για να εγκαταστήσετε το νέο λειτουργικό, στη συσκευή σας, επισκεφθείτε τα Settings της συσκευής και μετά επιλέξτε General > Software Update.

Οι ειδικοί προτείνουν να κάνετε πρώτα ένα backup σε φωτογραφίες, εφαρμογές, μουσική και άλλα χρήσιμα αρχεία πριν εγκαταστήσετε το iOS 8 ενώ πρέπει να φροντίσετε να εξασφαλίσετε αρκετό χώρο στη συσκευή σας προκειμένου να γίνει σωστά η εγκατάσταση. Το αρχείο αναβάθμισης είναι συνολικά 1,1 GB. Διαβάστε περισσότερα για το λειτουργικό σύστημα της Apple στην ελληνική γλώσσα, μέσα από την επίσημη σελίδα της εταιρείας, πατώντας εδώ.

Το φθινόπωρο προβλέπεται συναρπαστικό.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα