Συσκευή που φωνάζει το παιδί πνίγεται!

Για τους γονείς και μόνο η σκέψη ότι το παιδί τους μπορεί να πέσει σε μη φυλασσόμενη πισίνα ή στη θάλασσα, ενώ δεν γνωρίζει μπάνιο, είναι αρκετή για να τους χαλάσει τις διακοπές. Πλέον όμως μπορούν να χαλαρώσουν και να απολαύσουν την ηλιοθεραπεία τους χωρίς να έχουν το άγχος «πού είναι το παιδί». Εταιρία από το Κονέκτικατ των ΗΠΑ σχεδίασε μια hi-tech «μπαντάνα» που ενημερώνει το smartphone του γονέα στην περίπτωση που το παιδί του πέσει κατά λάθος στο νερό. Η συσκευή συγχρονίζεται με λειτουργικά συστήματα iOS και μέσω bluetooth ενημερώνει τον ενήλικα να τρέξει να σώσει το παιδί του το συντομότερο δυνατό.

Το iSwimband κυκλοφορεί σε δύο βερσιόν: μία για το κεφάλι, για παιδιά που ξέρουν κολύμπι και μία για τον καρπό, για παιδιά που δεν γνωρίζουν μπάνιο. Και οι δύο διαθέτουν αισθητήρα που ενεργοποιείται κατά την επαφή με το νερό και ενημερώνουν τον γονέα είτε ότι το παιδί βρίσκεται πολλή ώρα κάτω από την επιφάνεια του νερού, ενδεχομένως επειδή δυσκολεύεται να κολυμπήσει, είτε ότι το παιδί έπεσε στο νερό.
Εως και οχτώ iSwimbands μπορούν να συνδεθούν σε ένα λειτουργικό σύστημα iOS. Ωστόσο η εταιρία υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να γνωρίζουν σε γενικές γραμμές σε ποια περιοχή βρίσκεται το παιδί τους, καθώς η συσκευή δεν διαθέτει GPS.
«Το iSwimband είναι η πρώτη συσκευή στον κόσμο με αισθητήρα σχεδιασμένο να σε ειδοποιεί, με οπτικό/ηχητικό σήμα στο smartphone ή στο tablet, αν ένας κολυμβητής έχει βυθιστεί για ανησυχητικά πολλή ώρα ή αν ένας μη κολυμβητής έχει μπει στο νερό» αναφέρει χαρακτηριστικά στο site της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα