Google και Facebook σε συνεργασία για την ανθρώπινη ζωή

Οι δύο κορυφαίοι ανταγωνιστές του Internet, Facebook και Google, συμπράττουν για το καλό του ανθρώπινου είδους: Οι δύο εταιρίες ανακοίνωσαν την συνεργασία τους στην επιστημονική έρευνα για την χρονική επέκταση της ανθρώπινης ζωής και την αύξηση κατά το δυνατόν περισσότερο του προσδόκιμου ζωής.
Η συνεργασία τους αυτή θα πάρει την μορφή των βραβείων που θα  απονέμονται σε καινοτόμες επιστημονικές έρευνες που αποσκοπούν στη θεραπεία ανίατων ασθενειών  και όχι μόνο. Τα βραβεία θα ονομαστούν Breakthrough Prize in Life Sciences.
Το ύψος του ποσού που θα απονέμεται στους βραβευμένους είναι 3  εκατ. δολάρια σε κάθε ένα από τους 11 της λίστας  και θα είναι σχεδόν τριπλάσιο από εκείνο των βραβείων Νόμπελ.
Η λίστα με τους 11 υποψηφίους θα διαμορφώνεται μέσω Ίντερνετ.
Οι κύριοι Μπριν και Ζούκεμπεργκ εμφανίστηκαν την Τετάρτη σε συνέντευξη στην οποία ανακοίνωσαν πως θα συμμετάσχουν και θα συγχρηματοδοτήσουν, μαζί με τον Ρώσο επενδυτή και διαχειριστή διαφόρων venture capital Υuri Milner, ένα Ταμείο που θα αποδώσει τα χρηματικά αυτά βραβεία.
Επί τούτου θα ιδρυθεί ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός στον οποίο πρόεδρος θα τοποθετηθεί ο κ. Art Levinson, επικεφαλής του τμήματος κινητών της Apple και της εταιρείας βιοτεχνολογίας Genentech, η οποία μάλιστα θα αναλάβει να βοηθήσει τους «διαγωνιζόμενους» επιστήμονες στις έρευνές τους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα