Πως θα είναι ο κόσμος μας το 2020;

Έρευνα του BBC μας αποκαλύπτει μερικές από τις τάσεις που θα κυριαρχήσουν στην καθημερινότητά μας στο προσεχές μέλλον.

Όπως όλα δείχνουν τα «πράσινα» σπίτια και αυτοκίνητα που μπορεί να είναι η τάση της τελευταίας δεκαετίας, μέχρι το 2020 θα έχουν αντικατασταθεί από τα «έξυπνα» σπίτια στα οποία η είσοδος θα ελέγχεται από σκάνερ της ίριδας των ματιών, τα φώτα και η θερμοκρασία θα αυξομειώνονται μέσω τηλεφώνου ή του tablet ενώ τα «έξυπνα αυτοκίνητα» αναμένεται να κάνουν ακόμα πιο εύκολη την οδήγηση, ακόμη και χωρίς χέρια,

Η λέξη-κλειδί στο μέλλον θα είναι το «μηδενικός» το οποίο θα παραμερίζει οτιδήποτε ανεπιθύμητο με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν συστήματα ασφαλείας με «μηδενική παραβίαση», προϊόντα με «μηδενικά ελαττώματα», αυτοκίνητα που υπόσχονται «μηδενικά ατυχήματα» ενώ και η έννοια των «μηδενικών mail» θα γίνει πολύ δημοφιλής αφού θα έχουν αντικατασταθεί από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης....

Στον τομέα της υγείας και ειδικά της δημόσιας, λόγω του τεράστιου συνολικού κόστους δαπανών που θα έχει φτάσει το 2020 αναμένεται το μοντέλο θεραπείας των συμπτωμάτων που ισχύει σήμερα να αντικατασταθεί με την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη, πράγμα που σημαίνει ότι θα αυξηθούν κατά πολύ η πωλήσεις των συσκευών που αφορούν στην πρόληψη ασθενειών.

Ως το 2020, αναμένεται να κυκλοφορούν περισσότερα από 45 εκατομμύρια ηλεκτρικά ποδήλατα, αυτοκίνητα, λεωφορεία και φορτηγά σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει σήμερα. Μάλιστα οι αναλυτές πιστεύουν ότι σε δυο χρόνια οι πωλήσεις αναμένεται να απογειωθούν, δημιουργώντας νέες αγορές για μπαταρίες, σημεία φόρτισης και άλλα σχετικά προϊόντα.

Επίσης τα τρένα αναμένεται να γίνουν πιο δημοφιλή από τα αεροπλάνα μιας και μέσα στην επόμενη δεκαετία θα δημιουργηθούν τρένα υψηλών ταχυτήτων που θα συνδέουν μεταξύ τους όχι μόνο πόλεις αλλά και χώρες, ακόμη και ηπείρους. Ήδη υπάρχουν σχέδια για σιδηροδρομική σύνδεση του Λονδίνου με το Πεκίνο.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να φαίνονται σαν σενάρια από ταινία επιστημονικής φαντασίας όμως όπως όλα δείχνουν δεν αποκλείεται να είναι η μελλοντική μας πραγματικότητα... Καλή ή κακή ο χρόνος θα δείξει.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα