Κατακόρυφη αύξηση στις πωλήσεις smartphones το 2013

Σύμφωνα με νέα έρευνα της ABI Research, μέχρι το τέλος του 2013 ο αριθμός των smartphones που θα βρίσκονται σε χρήση θα έχει ξεπεράσει το 1,4 δισεκατομμύριο.

Αναλυτικότερα, τα 798 εκατομμύρια από αυτά θα «τρέχουν» με Android, τα 294 εκατομμύρια με iOS, τα 45 εκατομμύρια με Windows Phone και τέλος, τα 20 εκατομμύρια με BlackBerry 10.

Όσον αφορά το ρυθμό ανάπτυξης των smartphones για το 2013, η ABI Research εκτιμά ότι θα αγγίξει το 44%, μια ανάσα κάτω από το αντίστοιχο ποσοστό του 2012, δηλαδή το 45%.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Android συσκευές θα συνεχίσουν να κυριαρχούν με ποσοστό 57%, σημειώνοντας κάμψη από το αντίστοιχο 70% του 2012, ενώ το ποσοστό που δίνει στις Windows Phone συσκευές κυμαίνεται στο 3%.

Όσον αφορά τις iOS συσκευές, αυτές θα συγκεντρώσουν ποσοστό 21%, το οποίο απέχει σημαντικά από το μερίδιο που κατείχε η εταιρεία μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2012 και ξεπερνούσε το 50%.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόβλεψη που κάνει η ABI Reasearch για τη φετινή χρονιά και θέλει τις Windows Phone και BlackBerry συσκευές να ενισχύουν σημαντικά τη θέση τους στην αγορά και να μετατρέπονται σε υπολογίσιμους αντιπάλους.

«Το 2013 θα θεωρηθεί χρονιά με σχετική επιτυχία τόσο για τη Microsoft όσο και τη BlackBerry (όπως θα μετονομαστεί η RIM μέσα στο 2013)», δήλωσε ο αναλυτής Aapo Markkanen.

Οι προβλέψεις δεν περιορίζονται μόνο στα smartphones, αλλά αφορά και τα tablets. Εκτιμάται ότι η Microsoft θα πουλήσει 5,5 εκατομμύρια tablets, ενώ συνολικά ο συγκεκριμένος τομέας θα σημειώσει αύξηση 125%, μεταφραζόμενο σε 268 εκατομμύρια ενεργά tablets. Από αυτά, το 68% θα τρέχει με το iOS της Apple και το 28% με το Android της Google.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα