Βόρεια Κορέα: Στρατόπεδα εργασίας στους Google Maps

Η Google δημοσίευσε χάρτη της Βόρειας Κορέας στον οποίο εντοπίζονται στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.
Και ενώ  η Βόρεια Κορέα εμφανιζόταν στα Google Maps ως ένας άδειος χώρος, πλέον όμως οι χρήστες έχουν πρόσβαση σε έναν λεπτομερέστερο χάρτη, στον οποίο εντοπίζονται μέχρι και στρατόπεδα καταναγκαστικής εργασίας.
Εκτός της Πιονγκγιάνγκ, ο χάρτης δείχνει περιοχές πιο αραιοκατοικημένες: μερικές μεγάλες πόλεις, αεροδρόμια, ένα χημικό εργοστάσιο, ένα εργοστάσιο πυρηνικής έρευνας και κυρίως γκρίζες κηλίδες που αντιπροσωπεύουν τα στρατόπεδα κράτησης.
Ο ανανεωμένος χάρτης δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του «Χαρτογράφου» της Google, ένα συνεργατικό εργαλείο το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του διαδικτύου να παρέχουν πληροφορίες για το εκάστοτε μέρος –λειτουργεί στο πρότυπο της Wikipedia.
"Εδώ και πολύ καιρό, η Βόρεια Κορέα είναι μια από τις αχανείς ζώνες με τα πιο λίγα χαρτογραφικά δεδομένα. Σήμερα επανορθώνουμε την κατάσταση αυτή", δήλωσε στο μπλογκ του ο Τζαγιανάθ Μισόρ, εκπρόσωπος του Google Map Maker.
Πάντως, ο βελτιωμένος χάρτης της Βόρειας Κορέας παραμένει στοιχειώδης.
Σε έκθεσή της τον Μάιο του 2011, η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε πως τα στρατόπεδα κράτησης έχουν αυξηθεί σε μέγεθος και αριθμό τα τελευταία δέκα χρόνια και υπολογίζεται πως σε αυτά βρίσκονται φυλακισμένοι σε φρικτές συνθήκες περίπου 200.000 άνθρωποι.
Οι Βορειοκορεάτες ζουν σε μια από τις πιο απομονωμένες χώρες του κόσμου, στην οποία βασιλεύει η λογοκρισία και η πρόσβαση στο Ιντερνετ είναι κάτι άγνωστο γι'αυτούς.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα