Οι φυλές των αντρών όπως τις βλέπει μια εργένισσα

Η αβάσταχτη βαρεμάρα του dating. Πόση ανία κρύβουν τα ραντεβού, πόση βαρεμάρα οι νέες αρχές, τα νέα ερωτικά ξεκινήματα, τα «πού συχνάζεις;», «τι μουσική ακούς;», «μένεις μόνος;» και τα χιλιοειπωμένα κλισέ σε απολογητικό ύφος του στιλ «δεν είναι όλες οι γυναίκες το ίδιο...», «εσείς οι άντρες αυτό και εκείνο και το άλλο».

Όχι, δεν πρόκειται για έναν ακόμη μονόλογο μιας... ατυχήσασας, αλλά για το απαύγασμα της σοφίας που απορρέει από μια ζωή γεμάτη με πρώτα (αποτυχημένα φυσικά) ραντεβού και δήθεν σκιρτήματα.

Είπα δήθεν, και θυμήθηκα όσους είχαν ένα guest ρόλο στην ασήμαντη -μπροστά στα κορίτσια του Sex and the City-, ερωτική ζωή μιας μέσης γυναίκας. Όσους τυχαία συνάντησε σε κάποιο ποτάδικο, ορθάδικο, lounge bar, ελληνάδικο, fast food-άδικο, σικ εστιατόριο, μπυραρία, σε (τυχαίες) συναντήσεις με φίλους και συγγενείς, σε πάρτι, γάμους και αρραβώνες, και απασχόλησαν για μερικά μερόνυχτα ή βδομάδες και μήνες ολόκληρους το ρομαντικό «είναι» τους. Τα δεκάδες «μωρό», «γλύκα», «αγάπη» και όλα με τη κτητική κατάληξη «μου», που αργότερα έγιναν «άϊ σιχτίρ» και «δε πειράζει, ο επόμενος θα είναι καλύτερος».

Ο επόμενος; Για κοπιάστε! Το «ιερό βιβλίο» των κατακτήσεων δε θυμίζει σε τίποτα το λουλουδάτο κοριτσίστικο λεύκωμα με τα «τι εστί αγάπη» που γράφαμε στα διαλείμματα των εφηβικών θρανίων.

Τότε, όλες αναμέναμε τον ρωμαλέο πρίγκιπα που είχε τη μορφή των σταρ της εποχής (Μπον Τζόβι, Ριτζ Φόρεστερ...) και σήμερα, έναν σύντροφο που να πληρεί έστω και μια από εκείνες τις προδιαγραφές για ένα αξιοπρεπές «κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».

Τα χρόνια πέρασαν, οι προσδοκίες τσακίστηκαν, τα σύννεφα κατέβηκαν χαμηλότερα, οι πρίγκιπες αποκαταστάθηκαν. Αυτό που έμεινε και μένει για μια γυναίκα single που ενηλικιώθηκε, είναι η αναζήτηση του έρωτα και άρα της αγάπης, στο πρόσωπο ενός επίσης ενήλικου και διαθέσιμου αρσενικού που βρίσκεται εκεί έξω... Άραγε ποιοι είναι αυτοί;

διαβάστε αναλυτικά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα