Το μυστικό για έναν ευτυχισμένο γάμο είναι απλό

Το μυστικό που αποκάλυψε η έρευνα δεν είναι και τόσο αναπάντεχο. Αντίθετα, θα το λέγαμε κοινότοπο και λογικό, μόνο που τα περισσότερα ζευγάρια δυσκολεύονται να το υιοθετήσουν. Ο καλύτερος δείκτης πρόβλεψης της διάρκειας και της ευτυχίας ενός γάμου είναι το αν οι δύο σύντροφοι είναι ευγενικοί και συναισθηματικά γενναιόδωροι μεταξύ τους, σύμφωνα με μεγάλη έρευνα από το Ινστιτούτο Gottman στο Σιάτλ.

Αν σας ενδιαφέρει να μείνει ζωντανή η σχέση σας και να έχετε έναν ευτυχισμένο γάμο, αναρωτηθείτε: Αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλο με ευαισθησία ή είστε συχνά επικριτικοί και έτοιμοι για καβγά; Βλέπετε το καλό στην/στο σύντροφό σας και θέλετε να νιώθει πιο ευτυχισμένη/ος; Τα ζευγάρια που βιώνουν έναν ευτυχισμένο γάμο παρουσιάζουν αυτά τα χαρακτηριστικά – που εδώ που τα λέμε είναι βασικά μιας υγιούς και επιτυχημένης συμβίωσης.

Μια δεύτερη μελέτη, από το Πανεπιστήμιο της Georgia αυτή τη φορά, βρήκε πως άλλο ένα συστατικό για τη διάρκεια της σχέσης είναι η ευγνωμοσύνη. Οι άνθρωποι που νιώθουν πως οι σύντροφοί τους τους εκτιμούν και τους θεωρούν σημαντικούς, είναι πιο δεσμευμένοι στο γάμο τους και έχουν μια γενικά πιο θετική σχέση.

Τέλος, η κοινή λήψη αποφάσεων –και η μοιρασιά των απαιτήσεων του σπιτιού- είναι επίσης σημαντικά για μια μακρόχρονη και ευτυχισμένη σχέση, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Family Issues.

capital

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα