Θες να χωρίσεις; Τότε κάν' το ... το σωστό μήνα!

Φαίνεται πως τα ζευγάρια χωρίζουν συγκεκριμένους μήνες του χρόνου και για συγκεκριμένους λόγους.  Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιου της Ουάσινγκτον. Συγκεκριμένα οι ερευνήτριες του Πανεπιστημίου, Τζούλι Μπρινέϊ και Μπριάν Σεραφίνι, μελετώντας το διάστημα 2001 έως το 2015 κατέληξαν πως παρατηρείται μια έξαρση των χωρισμός τους μήνες Μάρτιο και Αύγουστο.

Οι επιστήμονες απέδωσαν το αποτέλεσμα αυτό στο γεγονός ότι είναι πιο εύκολο να χωρίσεις μετά από περιόδους μεγάλων διακοπών, τις καλοκαιρινές και τις χειμερινές και όχι κατά την διάρκεια τους, αφού θεωρείται ακατάλληλο έως απρεπές να χαλάσεις το οικογενειακό κλίμα που χαρακτηρίζει αυτές τις περιόδους.

Και αν ο χωρισμός τον Αύγουστο φαίνεται πιο λογικός, στις ερευνήτριες τέθηκε το ερώτημα γιατί τα ζευγάρια χωρίζουν τον Μάρτιο.

«Τα ζευγάρια χρειάζονται χρόνο να τακτοποιήσουν τα οικονομικά τους, να βρουν δικηγόρο ή απλά το κουράγιο να κάνουν αίτηση για διαζύγιο ή να δώσουν ένα τέλος στη σχέση τους» αναφέρει η Σεραφίνι η οποία τονίζει πως βάσει των δεδομένων τα ζευγάρια με παιδιά συχνά ανέβαλαν τον χωρισμό για πιο μετά από την αρχή του σχολικού έτους ώστε να μην δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στα παιδιά τους.

Οι ερευνήτριες, πέρα από την πολιτεία της Ουάσινγκτον, επιβεβαίωσαν τα ευρήματα τους επεκτείνοντας την έρευνά τους στο Οχάιο, τη Μινεσότα, τη Φλόριντα και την Αριζόνα όπου πάνω κάτω διαπίστωσαν τα ίδια αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα