Χωρισμοί στις διακοπές. Οι δέκα κυριότεροι λόγοι

Οι δέκα κυριότεροι λόγοι που οι καλοκαιρινές αποδράσεις «χαλάνε»τη σχέση των ζευγαριών

Λογαριασμοί, ΕΝΦΙΑ, προβλήματα της καθημερινότητας, συν η σκέψη ότι οι διακοπές δεν κρατούν για πάντα και η ανασφάλεια της εμφάνισης στην παραλία... Δεν θέλει και πολύ για να γυρίσουν τα τα ζευγάρια χωρισμένα από τις διακοπές τους.

Ο διευθυντής του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης τονίζει ότι «παρατηρείται μια επίπλαστη ιδεολογική κατασκευή του ονειρικού θέρους, όπου όλοι μεταμορφώνονται σε Διόνυσους και σε Συλφίδες».

«Είναι αδύνατον μέσα σε δέκα -το πολύ- ημέρες οι νεκροί στο πνεύμα και βαλσαμωμένοι στη σάρκα του άστεως να ξαναγεννηθούν, όπως οι μεταξοσκώληκες σε πεταλούδες» τονίζει με νόημα και εξηγεί τους κυριότερους λόγους χωρισμού εν μέσω διακοπών.

Οι πιστοί στον γάμο και στη μακρόχρονη σχέση στις διακοπές τους ανακαλύπτουν ότι, με έναν μαγικό τρόπο, το έτερον ήμισυ δεν τους έλκει στις διακοπές τόσο όσο στην πόλη. Πολλοί οι πειρασμοί!

Είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο μαζί! Ακούγεται ιδανικό, αλλά μπορεί να γίνει εφιαλτικό.

Θέλετε να έχετε το πάνω χέρι. Οταν τα «εγώ» των συντρόφων συγκρούονται, τότε κάποιος από τους δύο αρχίζει να ξενοκοιτάει.

Πολλοί έχουν την αγωνία να περάσουν οπωσδήποτε τέλεια τις ημέρες των διακοπών, σαν να έχουν αποδράσει από φυλακή υψίστης ασφαλείας. Ομως, οι σύντροφοί τους μπορεί να έχουν μικρότερες προσδοκίες.

Υπάρχουν ζευγάρια που έχουν το άγχος να μην πάνε μόνα τους διακοπές. Ετσι, διαλέγουν παρέες που στην πόλη δεν θα τους έλεγαν ούτε «καλημέρα». Τελικά έχουν βάλει τα χεράκια τους κι έχουν βγάλει τα ματάκια τους.

Οι περισσότεροι άνδρες έχουν την αγωνία να μετατραπούν από σύντροφοι σε εραστές. Το «άγχος της επίδοσης» έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Και, ναι, η έντονη προπόνηση και οι δίαιτες πριν από τις διακοπές προκαλούν εκνευρισμό και επιθετική συμπεριφορά.

Το σύνδρομο που κατατρέχει παντού κυρίως τους άνδρες είναι αυτό του... μεγέθους, το οποίο δημιουργεί σε κάποιους ανασφάλειες.

Οχι ότι δεν ισχύει αυτό και για τις γυναίκες. Το «τρίγωνο του διαβόλου» (στήθος, οπίσθια, κοιλιακοί) κάνει τις παραλίες πασαρέλες.

Ο πολύς ελεύθερος χρόνος δίνει περιθώριο για σκέψη και αρκετά ζευγάρια, αντί να χαλαρώσουν, υπολογίζουν ΕΝΦΙΑ, λογαριασμούς και ασχολούνται με προβλήματα της καθημερινότητας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα