Οχι απόψε αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο!

Ελλειψη χρόνου, κούραση, πονοκέφαλος είναι μερικές μόνο από τις δικαιολογίες που έχουν στην φαρέτρα τους τα ζευγάρια και τις χρησιμοποιούν για να μην κάνουν σεξ.
Η Tracey Cox, διπλωματούχος ψυχολόγος και κορυφαία συγγραφέας σε θέματα σεξ και σχέσεων λέει ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς δικαιολογίες που λένε οι σύντροφοι και κόβουν την όποια όρεξη του συντρόφου τους.

1. Εχω πονοκέφαλο
Με πολύ ευγένεια και τακτ το «Οχι απόψε αγάπη μου έχω πονοκέφαλο» είναι η Νο1 δικαιολογία. Παρά τις έρευνες που λένε ότι το σεξ μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους μυς να χαλαρώσουν και να παρέχει ανακούφιση σε πονοκεφάλους οι γυναίκες εξακολουθούν να επικαλούνται τον... ενοχλητικό πονοκέφαλο.

2. Είμαι απασχολημένος
Το 75% των ζευγαριών υποστηρίζει ότι η έλλειψη χρόνου έλλειψη χρόνου είναι η μεγαλύτερη απογοήτευση στη σεξουαλική τους ζωή. Οι περισσότεροι από εμάς όμως παρακολουθούμε τουλάχιστον 20 ώρες τηλεόραση την εβδομάδα (και αυτό είναι χωρίς καν να υπολογίσουμε το χρόνο που ξοδεύουμε για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το σερφάρισμα στο Ιντερνετ).

3. Είμαι κουρασμένη
Αν μια γυναίκα έχει 2 ή 3 παιδιά κάτω των 2 ετών, εργάζεται και έχει και τη φροντίδα του σπιτιού η κούραση είναι κάτι αναμενόμενο. Η  Cox λέει ότι το σεξ χαλαρώνει και μπορεί η γυναίκα απλά αν αφεθεί στα... χέρια του συντρόφου της.

4. Δεν έχω οργασμό, οπότε ποιο το νόημα
Υπάρχουν γυναίκες που λένε ευθέως ότι δεν ικανοποιούνται οπότε δεν υπάρχει λόγος να μπουν στη διαδικασία να κάνουν σεξ. 

5. Αισθάνομαι χοντρή
Η ανασφάλεια των γυναικών με το σώμα τους είναι πολλές φορές πιο ισσχυρή από την επιθυμία για σεξ. Για πολλούς η λύση βρίσκεται στο ότι το ζευγάρι επικεντρώνεται στην πράξη και όχι στο πως φαίνεται το σώμα.

6. Βαρέθηκα να ανησυχώ για το σεξ
Ζευγάρια που είναι πολλά χρόνια μαζί έχουν χάσει το ενδιαφέρον τους για σεξ. Το πρόβλημα εντείνεται όταν ο ένας θέλει και ο άλλος δεν θέλει. Εκεί το θέμα θέλει συζήτηση για να βρεθεί η χρυσή τομή.

7. Βαριέμαι
Οι άνθρωποι βαριούνται για καιρό να κάνουν σεξ. Ξέρουν τι ακολουθεί και τους αφήνει αδιάφορους και η διαδικασία και η πράξη.

8. Θέλω την ησυχία μου
Πιστεύετε ότι ο σύντροφός σας θα μείνει για πάντα μαζί σας όταν του ζητάτε να μην σας ενοχλεί; Η Cox αναφέρει ότι υπάρχουν σύντροφοι που ενώ θέλουν να είναι με κάποιον δεν θέλουν σεξ. Το αποτέλεσμα είναι να ζητούν αλλού ερωτική στέγη.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα