Η σχέση σου θα καταλήξει σε γάμο; Η απάντηση κρύβεται στην παρακάτω ερώτηση

Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη, το «μοτίβο δέσμευσης» που χαρακτηρίζει μια σχέση συνδέεται με τη μελλοντική εξέλιξή της, αν τελικά είναι πιο πιθανό να φτάσει στο γάμο ή στο χωρισμό.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις μελέτησαν τέσσερα διακριτά μοτίβα δέσμευσης και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα από αυτά οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στα σκαλιά της εκκλησίας.

Οι ερευνητές μελέτησαν 376 ζευγάρια ηλικίας 20-30 ετών για ένα διάστημα εννέα μηνών, εστιάζοντας στην παράμετρο της πρόθεσής τους  «δέσμευση με σκοπό το γάμο» (commitment to wed), όρος που περιγράφει το αίσθημα κατά πόσο μια σχέση θα οδηγήσει στο γάμο, και στο πώς η παράμετρος αυτή μπορεί να μεταβληθεί μέσα στο χρόνο.

Αναγνώρισαν λοιπόν 4 «μοτίβα δέσμευσης», καθένα από τα οποία αντιστοιχεί σε διαφορετικές πιθανότητες να καταλήξει η σχέση στο γάμο:

1. Δραματική σχέση (34% του δείγματος): Η σχέση χαρακτηρίζεται από πολλά σκαμπανεβάσματα και οι δύο σύντροφοι περνούν περισσότερο χρόνο χωριστά σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μοτίβα δέσμευσης. Σε αυτή τη σχέση η οικογένεια και το φιλικό περιβάλλον δεν υποστηρίζουν ιδιαίτερα το ζευγάρι και τη συνέχεια της σχέσης.

2. Σχέση που εστιάζει στο σύντροφο (30% του δείγματος): Σε αυτή τη σχέση, ο σύντροφος αποτελεί προτεραιότητα σε σχέση με όλες τις άλλες παραμέτρους της ζωής, αν και παρατηρούνται πότε-πότε αλλαγές ανάλογα με το πόσο χρόνο περνούν μαζί οι δύο σύντροφοι.

3. Κοινωνικά δραστήρια σχέση (19% του δείγματος): Η σχέση επηρεάζεται έντονα από τις αλληλεπιδράσεις των δύο συντρόφων με τον κοινωνικό τους περίγυρο (τους φίλους και τουςσυγγενείς), χωρίς όμως να παρατηρούνται σημαντικές αποκλίσεις.

4. Σχέση με διαπληκτισμούς (12% του δείγματος): Ολόκληρη η σχέση περιστρέφεται γύρω από τις διαφωνίες και αντιθέσεις. Το ζευγάρι περνά αρκετά συχνά κρίση, χωρίς όμως τις απότομες αλλαγές που παρατηρούνται στην πρώτη ομάδα.

Τα ζευγάρια της δεύτερης ομάδας είναι εκείνα που έχουν φυσικά περισσότερες πιθανότητες να ανέβουν τα σκαλιά της εκκλησίας. Όσο για τους πιο ...άτυχους, δεν είναι άλλη από αυτούς της πρώτης ομάδας.

Πηγή: www.faysbook.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα