Σε ποια ηλικία, απατούν οι άνδρες

Η ανδρική απιστία συνδέεται άρρηκτα με της ηλικίες που είναι πιο πιθανό να πάθει ένας άνδρας κρίση ταυτότητας

Συχνά κυκλοφορεί ο μύθος πως ένας άνδρας είναι ζώο πολυγαμικό, ότι για κάποιο λόγο του είναι αδύνατο να μείνει πιστός. Η συγκεκριμένη έρευνα δεν μπορεί να προσφέρει και πολλές πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τέτοιου είδους πληροφορίες, που αποτελούν άλλωστε και μόνιμες κατηγορίες των γυναικών προς τον ανδρικό πληθυσμό. Δίνει όμως μια άλλη πολύ σημαντική λεπτομέρεια. Ένας άνδρας είναι πολύ πιο επιρρεπής στην απιστία, λίγο πριν περάσει ηλικιακά σε νέα δεκαετία (29, 39, 49 και 59). Κρίση μέσης ηλικίας; Ανάγκη να επιβεβαιώσει πως "περνά η μπογιά του"; Ποιος ξέρεις...

Το σίγουρο είναι πως σύμφωνα με έρευνα σε άνδρες χρήστες του διαδικτύου, η πιο επικίνδυνη ηλικία για να "ξενοκοιτάξουν" είναι τα 49 χρόνια. Η έρευνα βασίστηκε σε δεδομένα ιστοσελίδας γνωριμιών. Για την ακρίβεια το Ashley Madison είναι ένα πόρταλ για άτομα που αναζητούν ερωτική συνεύρεση.

Τα στοιχεία αφορούν σε 8 εκατομμύρια άνδρες χρήστες που ενέδωσαν στον πειρασμό την τελευταία δεκαετία. Αν παρατηρήσετε προσεκτικά θα δείτε πως πάντα στις κομβικές ηλικίες, όπου ένας άνθρωπος αλλάζει δεκαετία, η τάση είναι σαφώς πιο αυξημένη από τις υπόλοιπες (με εξαίρεση την ηλικία των 33 που σύμφωνα με την έρευνα αποδίδεται σε τυχαίο γεγονός). Κάτι λιγότερο λοιπόν από 1 εκατομμύριο άνδρες ηλικία 25 εως 65 ετών τα τελευταία 10 χρόνια, αποφάσισαν να δοκιμάσουν τον απαγορευμένο καρπό τον τελευταίο χρόνο της δεκαετίας. Από τα 29, στα 39, τα 49 και τα 59, με το κατώφλι των 50 να καταλαμβάνει και τη μερίδα του λέοντος στην απιστία.

Δείτε τον πίνακα με τα αποτελέσματα της έρευνας ανά ηλικία

Η ομάδα που έκανε την έρευνα παρατήρησε και το γυναικείο φύλλο προκειμένου να εντοπίσει αν αυτό συμβαίνει και στο θηλυκό πληθυσμό, αλλά παρατήρησε πως η τάση εκεί δεν ήταν τόσο έντονη. Ο λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο; Ο παραπάνω πίνακας μοιάζει με την ποσοτική απεικόνιση αυτού που αποκαλούμε υπαρξιακές αναζητήσεις, που επηρεάζουν πολύ έναν άνθρωπο πριν τα γενέθλια μιας ηλικίας ορόσημο.

 

 

πηγη news247.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα