Τι δείχνει για τη σχέση σας ο τρόπος που κοιμάστε;

Πείτε μου πώς κοιμάστε να σας πω πόσο αγαπημένοι είστε! Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι φανερώνει η αγαπημένη συνήθεια στον ύπνο σας για την σχέση σας;

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Corrine Sweet «Κατά τη διάρκεια του ύπνου, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε και η γλώσσα του σώματος φανερώνει πολλά.» Είμαστε ειλικρινείς, ευάλωτοι και η στάση του ύπνου μας αποκαλύπτει πολλά για την ποιότητα της σχέσης μας. Για να δούμε!

Τα κουταλάκια

Είναι η πιο κοινή στάση στον ύπνο για όλα τα ζευγάρια, ειδικά για τους νιόπαντρους. Σύμφωνα με τον ψυχίατρο Samuel Dunkell, "Όταν μια γυναίκα είναι γυρισμένη πλάτη και κουρνιασμένη στην αγκαλιά του συντρόφου της αυτό υποδεικνύει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα.» Η στάση αυτή δεν είναι απόλυτα ερωτική αλλά εξασφαλίζει ασφάλεια και εγγύτητα.

Αγκαλιά πρόσωπο με πρόσωπο

Η στάση αυτή είναι λιγότερο κοινή από την προηγούμενη και όσα ζευγάρια κοιμούνται έτσι προφανώς είναι πολύ ερωτευμένοι μεταξύ τους ή βρίσκονται ακόμα στην αρχή της σχέσης, όταν δεν χορταίνουν να βλέπουν ο ένας τον άλλον και τα συναισθήματα είναι πολύ έντονα. Κάποιοι βέβαια κοιμούνται έτσι καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους αλλά σύμφωνα με την Elizabeth Flynn Campbell, ψυχοθεραπεύτρια της Νέας Υόρκης, «το ζευγάρι δείχνει έτσι υπερβολική εξάρτηση.»

Ο άντρας ανάσκελα με τη γυναίκα να ακουμπά στο στήθος του

Εκείνος δέχεται και φιλοξενεί το κεφάλι σας στο στήθος και τα δυνατά του μπράτσα και εσείς μάλλον το απολαμβάνετε. Είναι χολιγουντιανό το θέαμα αλλά λίγο άβολο, για τον καλό σας τουλάχιστον. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Shriley P. Glass «Υπάρχει μεγάλη εμπιστοσύνη και ασφάλεια στη σχέση αυτή και ενισχυμένο το αίσθημα της συντροφικότητας και της οικειότητας.»

Εκείνος στο πλάι και εσείς με την πλάτη γυρισμένη

Όταν η σχέση είναι ακόμα φρέσκια, τα ζευγάρια συνήθως θυσιάζουν την αγαπημένη τους θέση στον ύπνο για να έρθουν πιο κοντά. Μετά όμως από αρκετά χρόνια σχέσης ή γάμου αισθάνονται αρκετά ασφαλείς και θέλουν περισσότερο χώρο και άνεση στο κρεβάτι τους. Πολλοί είναι εκείνοι που κοιμούνται κάπως έτσι, σαν τα κουταλάκια δηλαδή αλλά με μια απόσταση ανάμεσά τους. Κάποια στιγμή βέβαια θα σας ακουμπήσει ένα χέρι, ένα πόδι ή το γόνατο. «Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλη ανεξαρτησία στη σχέση» λέει ο Shriley P. Glass. «Επίσης μειώνει την πίεση για σεξ. Είναι μια στοργική αλλά όχι σεξουαλική θέση. Φυσικά, μπορείτε να έρθετε πιο κοντά όποτε θέλετε», συμπληρώνει.

Ο άντρας ανάσκελα και η γυναίκα μπρούμυτα

Κάποια ζευγάρια δεν αισθάνονται άνετα να κοιμούνται σφιχτοαγκαλιασμένοι και προτιμούν να ακουμπούν ο ένας τον άλλον σχεδόν κατά τύχη. Μπορεί τα δάχτυλα των ποδιών σας ή το πόδι σας να ακουμπάει εκείνο του συντρόφου σας ή τα πόδια σας να ρίχνονται αδιάφορα πάνω του. Σύμφωνα με τον Shriley P. Glass αν και μια τέτοια περιστασιακή επαφή θα μπορούσε να σημαίνει ότι η σχέση σας είναι διχασμένη, μπορεί επίσης και να μιλάμε για μια υγιή συντροφικότητα. Το άγγιγμα στα πόδια φανερώνει οικειότητα, άνεση καθώς και έναν μυστικό κώδικα επικοινωνίας.

Η γυναίκα αγκαλιάζει τον άντρα

Πρόκειται ουσιαστικά για τα κουταλάκια αλλά ανάποδα. Δηλαδή η σύζυγος είναι εκείνη που κυνηγά τον σύζυγο. Σύμφωνα με τον Samuel Dunkell, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ο σύντροφός σας θέλει τον χώρο του ή μήπως παίζεται το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι;

Πλάτη με πλάτη με τα σώματα να εφάπτονται

Καθώς ο χρόνος περνά σε ένα γάμο, η τάση για την αποκατάσταση της ιδιωτικότητας στον ύπνο αυξάνεται. Κάποια ζευγάρια αγοράζουν μεγαλύτερο κρεβάτι ενώ κάποια άλλα βρίσκουν συμβιβαστική την παραπάνω στάση: να κοιμούνται πλάτη με πλάτη με τους γλουτούς τους ενωμένους, στάση που επιτρέπει την επαφή αλλά χωρίς προσκόλληση.

Πλάτη με πλάτη σκέτο

Αν κοιμάστε ο καθένας στην άκρη του κρεβατιού τότε προφανώς τα πράγματα στον γάμο σας δεν είναι και πολύ καλά και η σχέση με τον σύζυγό σας έχει ψυχρανθεί. Αντί να ανησυχείτε όμως προσπαθήστε να βρείτε τι κρύβεται πίσω από αυτή την εικόνα. Θυμός; Θλίψη; Άγχος; Αν βρείτε την αιτία δώστε τον απαραίτητο χρόνο στον σύντροφό σας ώστε να ανασυνταχτείτε και σκεφτείτε το εξής: Ίσως είναι τελικά πιο άνετο να κοιμάστε έτσι (ειδικά αν υπάρχουν ροχαλητά ή τρίξιμο δοντιών κατά τη διάρκεια της νύχτας) αλλά τουλάχιστον μπορείτε να ξεκινάτε τη νύχτα μαζί.

Πηγή: baby.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα