Συμβουλές για το τι δεν πρέπει να κάνετε στο πρώτο ραντεβού

Το πρώτο ραντεβού θεωρείται αρκετά σημαντικό για το αν μια σχέση θα ξεκινήσει όταν εκείνος σε αφήσει σπίτι σου μ΄ένα τρυφερό φιλί ή θα τελειώσει, όταν εκείνος φεύγοντας θα σου πει απλώς ένα ξερό καληνύχτα..

Δεν είναι δύσκολο να κερδίσετε τις εντυπώσεις, αρκεί να έχετε κατά νου κάποιες συμβουλές.

Μην μιλάτε στο κινητό ή στέλνετε μηνύματα

Όσο αμήχανα κι αν νιώθετε στην αρχή είναι τουλάχιστον αγενές να μιλάτε στο τηλέφωνο, να στέλνετε μηνύματα ή να απαντάτε σε σχόλια στο facebook όταν βρίσκεστε σε ραντεβού. Ο άλλος νιώθει ότι αδιαφορείτε και ότι δεν τον σέβεστε. Αν φυσικά είναι κάτι σημαντικό και πρέπει απαραιτήτως ν΄απαντήσετε, μιλήστε χαμηλόφωνα για ελάχιστο χρόνο στο τηλέφωνο, ζητώντας του φυσικά συγνώμη κι ενημερώνοντας τον συνομιλητή σας ότι βρίσκεστε έξω με παρέα και δεν μπορείτε να μιλήσετε. Πάντως αν δεν περιμένετε κάποιο σημαντικό τηλεφώνημα, βάλτε στο αθόρυβο το κινητό σας ή κρύψτε το στην τσάντα σας…

Μην δείξετε έναν άλλο εαυτό

Φυσικά και θέλετε να του αρέσετε και κάνετε ό,τι μπορείτε γι αυτό. Αλλά μην πάψετε να είστε ο εαυτός σας και μην κάνετε υπερβολές. Μην πείτε ανακρίβειες γι αυτά που σας αρέσουν γιατί αν είστε τελικά στο μέλλον με τον άνθρωπο αυτό, θ΄αποκαλυφθείτε ή θα… καταπιεστείτε! Γενικά προσπαθήστε να είστε όπως κάθε μέρα. Απλώς λίγο πιο γλυκιά, λίγο πιο ομιλητική, λίγο πιο… γυναίκα.

Μην πιάσετε κουβέντα για τους πρώην σας

Συχνά το κάνουν αυτό πολλά ζευγάρια στο πρώτο ραντεβού, να μιλούν για τους πρώην τους. Νομίζουν έτσι ότι θα γνωρίσουν τον άλλον καλύτερα. Μα ο καθένας θα πει ο,τι θέλει κι όπως θέλει, άρα αυτά περί αληθινής γνωριμίας δεν στέκουν. Ξέρετε τι συναισθήματα και τι μνήμες μπορεί να του ανασύρει μια τέτοια κουβέντα; Δεν είναι για την ώρα. Θα την κάνετε… αργότερα. Μάθετε αν έχει σχέση, πόσο καιρό έχει χωρίσει αλλά μέχρι εκεί. Λεπτομέρειες από το… πέμπτο ραντεβού και μετά…

Μην κάνετε την αδιάφορη όταν έρθει ο λογαριασμός

Σε καμία γυναίκα δεν αρέσει να πληρώνει μισά μισά με τον συνοδό της ειδικά στο πρώτο ραντεβού. Παρ΄ολ΄αυτά εσείς πρέπει να κάνετε την κίνηση να πιάσετε το τσαντάκι σας και να του ζητήσετε να πληρώσετε το μερίδιό σας. Δεν χρειάζεται να τον πιέσετε αν αρνηθεί. Χαμογελάστε κι ευχαριστήστε. Αν όμως δεχθεί να πληρώσετε… μετά είναι δικό σας θέμα το τι θα κάνετε στο δεύτερο ραντεβού (αν δεν έχετε απογοητευθεί).

Μην του προτείνετε να πάτε στα στέκια σας

Στο πρώτο ραντεβού μ΄έναν άνδρα πρέπει και οι δυο να αισθάνεστε άνετα. Σ ένα χαλαρό περιβάλλον που θα μπορείτε να μιλήσετε χωρίς γνωστούς να σας χαιρετούν και να πρέπει να τους λέτε τα νέα σας. Το ίδιο ζητήστε κι από εκείνον. Αν όλα πάνε καλά, θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσει ο ένας τα στέκια του άλλου και τις παρέες του!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα