Ποια επαγγέλματα καταστρέφουν το σεξ;

Υπάρχουν κάποια επαγγέλματα που σκοτώνουν, καταστρέφουν τη σεξουαλική ζωή. Ποια είναι αυτά και γιατί συμβαίνει κάτι τέτοιο; Μπορεί να βλέπουμε μια πανέμορφη γυναίκα ή έναν όμορφο άνδρα που να ασκεί αυτά τα επαγγέλματα και στο κρεβάτι να είναι μια απογοήτευση;

Μια έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Σεξουαλικής Ιατρικής, κατέδειξε ότι μια σειρά από επαγγέλματα, εξαιτίας της φύσης τους, λειτουργούν αποτρεπτικά στην ερωτική διάθεση.

Ποια είναι αυτά; Όλα όσα η πίεση, το στρες και οι ώρες εργασίας, είναι σαν μια μέγγενη που όλο σφίγγει τον άνθρωπο. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που ασκούν τα επαγγέλματα αυτά, μπορεί να κάνουν σεξ, αλλά όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες το κάνουν μηχανικά και ουσιαστικά δίχως διάθεση.

Πρώτοι στη λίστα έρχονται οι:

επιχειρηματίες (κυρίως οι αυτοδημιούργητοι)

τα στελέχη επιχειρήσεων,

οι πολιτικοί,

οι γιατροί,

οι δημοσιογράφοι,

οι παρουσιαστές ειδήσεων,

οι διαφημιστές,

οι χρηματιστές

και οι μεσίτες.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι πέραν της διάθεσης για σεξ, η απόδοση στην πράξη, από αυτούς που ασκούν τα συγκεκριμένα επαγγέλματα, είναι κάτω του μετρίου και συχνά διαψεύδουν τις προσδοκίες.

Ο οργανισμός για να αποδώσει σεξουαλικά, χρειάζεται καλή ψυχική κατάσταση, καλή σωματική κατάσταση συνδυασμός που επιτρέπει στις αναγκαίες ορμόνες να εκκριθούν όχι με το… σταγονόμετρο, αλλά μαζικά. Οι άνθρωποι που ασκούν τα επαγγέλματα αυτά, συνήθως δεν κάνουν καλή ζωή, δεν προσέχουν τον εαυτό τους, καπνίζουν πολύ, πίνουν, τρώνε ανθυγιεινά και γενικά κάνουν ότι δεν πρέπει.

Πάντως η έρευνα αυτή έρχεται σε αντιδιαστολή με μια άλλη έρευνα που είχαμε δημοσιεύσει και η οποία κατέτασσε τα επαγγέλματα αυτά, στις υψηλότερες σεξουαλικές θέσεις, και μάλιστα έλεγε ότι στα συγκεκριμένα επαγγέλματα το σεξ δίνει και παίρνει.

Πηγή: Invitro

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα