Τελικά υπάρχει το θρυλικό σημείο G;

Το θρυλικό σημείο G έχει απασχολήσει γενιές και γενιές ανδρών και γυναικών, σχετικά με το που βρίσκεται.

Κι εκεί που όλοι συμφωνούσαμε στο ότι υπάρχει, αλλά διαφωνούσαμε για το ακριβές σημείο του, Ιταλοί ερευνητές έρχονται να ανατρέψουν τα δεδομένα, ισχυριζόμενοι ότι το σημείο G δεν υπάρχει!

Ωστόσο μην βιαστείτε να απογοητευθείτε καθώς γιατροί από τη γείτονα επισημαίνουν ότι υπάρχει μια άλλη «ευαίσθητη περιοχή» στο γυναικείο κορμί που δημιουργεί αυξημένη σεξουαλική απόλαυση. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της MailOnline η περιοχή αυτή είναι πιο περίπλοκη από ένα και μόνο «σημείο» και περιλαμβάνει την κλειτορίδα, τον κόλπο και την ουρήθρα, ενώ περιγράφεται από τους συντάκτες της νέας αυτής έκθεσης ως «εξαιρετικά δυναμική και ευαίσθητης δομής».

Στο άρθρο τους, που δημοσιεύτηκε στο Nature Reviews Urology, οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτό που προσφέρει αυξημένη σεξουαλική ευχαρίστηση σε μια γυναίκα είναι κάτι πολύ πιο πολύπλοκο από μια συγκεκριμένη περιοχή/σημείο και περιλαμβάνει ολόκληρο το αναπαραγωγικό σύστημα, χαρακτηρίζοντας την άποψη περί ενός «σημείου», που ξεκίνησε τη δεκαετία του 1950, πολύ απλοϊκή.

Το σημείο G ονομάστηκε έτσι από το γερμανό γυναικολόγο, Ernst Grafenberg, ο οποίος πρότεινε την ύπαρξή του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα