Σύνδρομο αταίριαστης.......επιθυμίας: Ο ένας θέλει όμως ο άλλος ...

Εάν οι δύο σύντροφοι έχουν διαφορετικά γούστα, υπάρχουν δεκάδες τρόποι να βρουν λύσεις και να είναι και οι δύο χαρούμενοι.

Μπορούν να περνούν χρόνο χωριστά για να απολαύσουν τα χόμπι τους ή να μαγειρεύουν χωριστά εάν ο ένας είναι χορτοφάγος και ο άλλος κρεατοφάγος. Το γίνεται όμως αν οι αγεφύρωτες διαφορές αφορούν στο σεξ;
Εάν ο ένας προτιμά το σεξ το βράδυ και ο άλλος το πρωί, μια συμβιβαστική λύση είναι το σεξ το απόγευμα! Το πρόβλημα όμως σπάνια λύνεται τόσο εύκολα.


Η λεγόμενη «αταίριαστη ερωτική επιθυμία» (sexual desire discrepancy/ sexual desire disparity) έχει να κάνει με το πότε, το πώς και πού θέλει ο καθένας από τους δύο συντρόφους να κάνει σεξ.
Εάν το ζευγάρι θέλει να παραμείνει μαζί αλλά έχει πολύ διαφορετικά γούστα στο σεξ, σπανίως επιτυγχάνεται η ικανοποίηση από τη σεξουαλική ζωή.
Οι σύμβουλοι ζευγαριών αποτρέπουν τα ζευγάρια να υποκύψουν σε συμβιβασμούς, καθώς αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον ο ένας από τους δύο συντρόφους θα σταματήσει να απολαμβάνει το σεξ. Ακόμη κι αν συμβεί αυτό, τα αποτελέσματα είναι παροδικά και αισθήματα όπως η δυσφορία και ο θυμός έρχονται σύντομα στην επιφάνεια.

 

newsbomb

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα