Άνδρας: Τι πρέπει να κάνεις για να σε θαυμάσει μια γυναίκα

Αναγνώστης  ζητά τη συμβουλή των ειδικών μας:

Kαλησπερα ονομαζομαι Κωστας και θα ηθελα τη βοηθεια σας.  Eχω μια σχεση με μια γυναικα 9 χρονια μεγαλυτερη μου εχει αρκετα προβληματα απο τον πρωην γαμο της και προβλήματα υγειας ειμαστε γενικα καλα στη σχεση μας. Αλλα οταν αρχιζει τη δουλεια της σκοτωνομαστε ισως επειδή δε δουλευω εγω. Λιγο η ζηλεια, λιγο απο ολα, τωρα φτασαμε στο τελος: Μου λεει αδειασα θελω χρονο να δω αν θα αλλαξεις και χιλια δυο άλλα... Με αγαπαει το ξερω, το ελεγε στους δικους μου, σε ολους, την εχω κουρασει της ζητησα μια ευκαιρια. Μου λεει ναι εκανα τα ιδια γιατι δεν ηταν οπως πρωτα και μου εφταιγαν ολα. Τι μου προτεινετε να κανω να την ξανακερδισω; Εχει πολλα οικονομικα προβλημματα και εχει και λυκο. Στη δουλειά που κάνει την βοηθαω οσο μπορω αλλα νιωθω μειονεκτηκα στην αρχη με συστηνε σε ολους ο αντρας μου και ο αντρας μου τωρα ειμαι αυτος ολα μου φταινε και τα βαζω με το παραμικρο μαζι της σας. Παρακαλω βοηθηστε με την αγαπαω.

Στο ερώτημά σου απαντά η ψυχολόγος, Μαρία Φωτιάδου

Θα πρέπει ο αναγνώστης μας να επιχειρήσει να δείξει περισσότερο δυναμισμό. Να πάρει πρωτοβουλίες, να κάνει καινούργια πράγματα, να αναζητήσει δική του δουλειά και όχι απλά να βοηθά τη γυναίκα αυτή στις δικές της εργασίες. Να αναζητήσει δικιά του δουλειά για να της δείξει ότι είναι ανεξάρτητος και ότι μπορεί να πάρει τη ζωή στα χέρια του, μπορεί να δημιουργήσει. Αυτό αρέσει πολύ στιος γυναίκες το αντίθετο- η εικόνα δηλαδή του άνδρα που μοιάζει εξαρτημένος από τη γυναίκα μπορεί να κουράσει.

Το ότι τη στηρίζει είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να νιώθει περήφανος αλλά πρέπει να βρει τρόπους να δει τι μπορεί να κάνει ο ίδιος ως άνδρας ανεξάρτητος. Δεν έχει σημασία αν είναι μικρότερος ή μεγαλύτερος σε ηλικία ο άνδρας.

Η γυναίκα πάντα θέλει έναν άνδρα δίπλα της που να θαυμάζει και το να δείξει ότι εκείνος μπορεί να τα καταφέρει θα κάνει τη γυναίκα αυτή να τον ξαναθαυμάσει. Ακόμα και αν δεν καταφέρει να βρει εργασία λόγω δύσκολων συγκυριών ακόμα και η προσπάθεια θα αλλάξει την εικόνα που η γυναίκα έχει σχηματίσει για εκείνον. Θα δείξει ότι ενδιαφέρεται να δημιουργήσει. Επίσης, να δοκιμάσει πολλές εναλλακτικές. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται να κάνει ό, τι έχει σπουδάσει. Ας αναζητήσει και άλλες εργασίες όπου θα μπορέσει να φανεί χρήσιμος και δημιουργικός. Και κάτι ακόμα. Ας σκεφτεί ποια είναι η ιδανική εικόνα για τον εαυτό του. Και ας προσπαθεί κάθε μέρα με μικρά μικρά βηματάκια να φτάσει στην εικόνα αυτή που θα τον κάνει χαρούμενο.

www.boro.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα