Τα κόλπα μίας γυναίκας για την ... αποπλάνηση!

Όταν θέλει μια γυναίκα κάνει τους τους εννιά στους δέκα να τρελαίνονται, σωστά; Τα “όπλα” της στην τέχνη της αποπλάνησης είναι πολλά, αλλά μπορείτε να φανταστείτε τι είναι το πιο απλό που μπορεί να κάνει μια γυναίκα και να περάσει έμμεσα το ερωτικό της μήνυμα στον άντρα;

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Albright College και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Μη-λεκτικής Συμπεριφοράς (Journal of Nonverbal Behaviour) οι γυναίκες αλλάζουν την χροιά της φωνής τους με τέτοιον τρόπο που οι άντρες έλκονται περισσότερο σε αυτές.

Οι ερευνητές ηχογράφησαν 40 φοιτητές του κολεγίου (20 άντρες και 20 γυναίκες) καθώς  απαριθμούσαν από το 1 έως το 10 με την κανονική τους φωνή. Στη συνέχεια τους ζήτησαν να το επαναλάβουν, αλλά αυτήν τη φορά να προσπαθήσουν να κάνουν τη φωνή τους “πιο ελκυστική” και να χρησιμοποιήσουν έναν τόνο πιο σίγουρο, επιβλητικό και έξυπνο. Από μία άλλη ομάδα 40 φοιτητών (επίσης 20 άντρες και 20 γυναίκες) ζήτησαν να ακούσουν τις ηχογραφήσεις της πρώτης ομάδας.

Όπως διαπιστώθηκε οι γυναίκες δεν θεώρησαν ότι υπήρχαν σημαντικές διαφορές στην ομιλία των αντρών όταν αυτοί προσπαθούσαν να ακούγονται πιο “ελκυστικοί”. Το αντίθετο, ωστόσο προέκυψε για την αλλαγή στη φωνή των γυναικών.

Όταν οι γυναίκες άλλαξαν την φωνή τους οι άντρες τις βαθμολόγησαν με 4,29 σε μία ειδική κλίμακα “ελκυστικότητας” από το 1 έως το 7. Η ίδια μέτρηση με τις κανονικές τους φωνές έδωσε αποτέλεσμα μόλις 3,45, κάτι που οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αποτελεί σημαντική διαφορά.

Οι γυναίκες που προσπαθούν να ακουστούν πιο ελκυστικές επιλέγουν συνειδητά να επιβραδύνουν την ομιλία τους, να μειώσουν το ρυθμό του και να αυξήσουν την βραχνάδα τους, γεγονός που όπως αποδείχτηκε κάνει τους άνδρες να τις αντιληφθούν ως πιο ελκυστικές.


Πηγή: www.onmed.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα