Πόση σημασία δίνετε στον έρωτα;

Μήπως τελικά στηρίζετε πολλά σ΄αυτό;

• Πιστεύετε πώς η ευτυχία στη ζωή σας θα έρθει με την άφιξη ενός νέου έρωτα. Μόνο και μόνο στην ιδέα του έρωτα, η έκφραση του προσώπου σας αλλάζει. Ένα μειδίαμα ευτυχίας, μια λάμψη στο βλέμμα σας, αποδεικνύει πόσο πολύ ανάγκη το έχετε. Ναι όντος, ο έρωτας φέρνει ευτυχία αλλά η ευτυχία δεν έρχεται με τον έρωτα. Υπάρχει σε απλά καθημερινά πράγματα της ζωής σας. Ανακαλύψτε τα.

• Η μέρα του γάμου σας έχει στοιχειώσει το μυαλό σας. Από το νυφικό μέχρι το τραγούδι που θα χορέψετε είναι όλα κανονισμένα. Η μόνη λεπτομέρεια είναι πώς δεν υπάρχει γαμπρός. Αλλά τι πειράζει, εσείς μια φορά θα είστε έτοιμες. Συγνώμη, αλλά αυτό δεν σας προβληματίζει; Δεν σας αγχώνει που έχετε κανονίσει το κάθε τι με τόση ακρίβεια και πώς ο άνθρωπος που θα μοιραστείτε το υπόλοιπο της ζωής σας δεν έχει ιδέα; Είναι όμορφο να κάνετε όνειρα και να φαντάζεστε πράγματα και καταστάσεις. Από μια άποψη όλο αυτό σας δίνει ενεργεία και αισιοδοξία για το μέλλον. Αλλά, θέλει προσοχή αυτό το αλλά. Πολλές φόρες μπερδεύετε την πραγματικότητα με τη φαντασία και η απογοήτευση δεν αργεί να έρθει.

• Δεν είστε ερωτευμένη αλλά παραμένετε σε μια σχέση, παγιδευμένη στην ιδέα του έρωτα. Ο φόβος μπροστά στο άγνωστο και το καινούριο είναι άτιμο πράγμα. Πολλοί πέφτουν στην παγίδα να μένουν σε μία σχέση που έχει τελειώσει προς τιμή του έρωτα που έζησαν κάποτε αλλά και εγκλωβισμένοι στην ανυπόστατη πεποίθηση πώς δύσκολα ξανά βρίσκει κανείς τον έρωτα της ζωής του. Συγνώμη, αλλά δεν νομίζουμε πώς υπάρχει πλαφόν στον έρωτα.

Ο έρωτας δεν μπαίνει σε καλούπια και κουτάκια. Είναι ένα αυθόρμητο συναίσθημα που δεν υπακούει στη λογική. Συνεπώς, όταν προσπαθείτε να δείτε αν ο ερωτικός σας σύντροφος σάς συμπεριφέρεται μ’ ένα συγκεκριμένο τρόπο που εσείς έχετε στο μυαλό σας, αυτό δεν είναι έρωτας.

• Μην θέτετε τον πήχη ψηλά. Μπορεί εσείς να φαντάζεστε άλλα πράγματα από αυτά που σας δίνει ο σύντροφός σας. Αυτό δεν σημαίνει πώς εκείνος δεν είναι ειλικρινής ή εντάξει απέναντι σας, απλά εσείς πιθανότατα να έχετε μεγάλη φαντασία.

Αρνείστε να δηλώνετε single στο status σας. Η αλήθεια είναι πώς μετά από μια σχέση πρέπει να μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα που θα πάρετε το χρόνο σας να δείτε τι έφταιξε, που είστε σήμερα, να θέσετε μελλοντικού στόχους. Τώρα, αν το χρονικό διάστημα μεγαλώνει και τα χρόνια μοναξιάς περνάνε, ίσως θα πρέπει να ψάξετε καλύτερα μέσα σας να δείτε τι φταίει. Δεν λέμε η «αγορά» είναι απαιτητική και δύσκολα βρίσκει κανείς τον έρωτα της ζωής του, αλλά μήπως κοιτάτε λάθος;

• Τι ζητάτε από το σύντροφό σας; Μήπως να σας συμπεριφέρεται ως πριγκίπισσα; Να σας κακομαθαίνει; Να σας κάνει να νιώθετε ασφάλεια; Να διώχνει μακριά όλους τους φόβους σας; Μήπως λέμε εμείς να γυρνούσατε στο πατρικό σας; Ο μπαμπάς σας πληροί όλες αυτές τις απαιτήσεις. Η αλήθεια είναι πώς όταν κάποιος σας ρωτά τι θα θέλατε από το σύντροφό σας η απάντηση στρέφεται στο Εγώ. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτείτε να ενηλικιωθείτε; Να σταθείτε στα πόδια σας και να δείτε τι μπορείτε να καταφέρετε μόνες σας. Αυτογνωσία είναι η λέξη κλειδί. Ψάξτε τι γίνεται μέσα σας. Η πρόταση είναι να φτιάξετε τη δική σας ζωή χωρίς να περιμένετε να το κάνει κανένας άλλος για σας. Διώξτε τους φόβους σας και κακομάθετε τον εαυτό σας.

• Μην ψάνχετε κάποιο για να αποκτήσει νόημα η ζωή σας. Αγαπήστε πρώτα τον εαυτό σας και μετά τον ερωτικό σας σύντροφο. Η σκέψη πως ο έρωτας θα σας λύσει όλα σας τα προβλήματα και θα σας προσφέρει μια διαρκή κατάσταση ευτυχίας ή ασφάλειας, καταφέρνει μόνο να σας κρατάει παγιδευμένους σε φαντασιώσεις και αυταπάτες, αποδυναμώνοντας την αυθεντική δύναμη της αγάπης που ξέρει πώς να σας μεταμορφώσει. Και τίποτα δεν είναι πιο διαφωτιστικό από τα να είσαι με κάποιον άλλον από εκεί κι έπειτα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ξεχωριστό από το να βιώνεις την ίδια σου την μεταμόρφωση δίπλα στον άνθρωπο που αγαπάς.

• Μην παθαίνετε εμμονή με έναν άνθρωπο. Προσπαθήστε να φτιάξετε τη ζωή σας σύμφωνα με εκείνον. Θα πέσετε στην παγίδα να ζείτε μόνο μέσα από τη δική του τη ζωή. Εγκλωβίζεστε και οι δύο σε μία ιστορία που ποτέ δεν έχει ευτυχές τέλος.

Ο έρωτας είναι από τα πιο δυνατά συναισθήματα που μπορούν να σε τρελάνουν. Δεν κυριαρχεί η λογική απλά αφήνεις την πραγματικότητα και ζεις σ΄ ένα παράλληλο σύμπαν. Όλα είναι τέλεια και τίποτα δεν μπορεί να σε αγγίξει μέχρι να τελειώσουν οι διακοπές σου στο «ροζ συννεφάκι». Η πτώση τότε είναι απότομη και τα τραύματα πονάνε πολύ, αλλά ειλικρινά αξίζει το κόπο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα