Γιατί πολλά παντρεμένα ζευγάρια δεν κάνουν σεξ;

Συνήθως ο σύντροφος που θέλει πιο συχνά σεξ σε μία σχέση είναι αυτός που καταλήγει να νιώθει την απόρριψη και με την απορία αν το άλλο του μισό τον θέλει ακόμα σεξουαλικά ή έχει βρει αλλού παρηγοριά. Αν ο ένας από τους δύο συτρόφους δεν έχει ξαφνικά διάθεση για σεξ οι πραγματικοί λόγοι συχνά δεν έχουν καμία σχέση με την έλξη που νιώθει αυτό το άτομο για το σύντροφό του.

Συνήθως τα συναισθήματα που έχει είναι υπεύθυνα για την αποχή από το σεξ. Δες ποια είναι αυτά τα συναισθήματα..

Θυμός

Πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν μάθει από τις οικογένειές τους να εκφράζουν το θυμό τους όταν τον νιώθουν. Μπορεί ο θυμός να αποτελεί ταμπού ή να εκφράζεται μόνο όταν φτάσει στο σημείο να γίνεται οργή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα εκεί που θα μπορούσε να έχει λυθεί μέσα σε δύο λεπτά αν είχε εκφραστεί ο θυμός στην ώρα του. Αυτός ο ανέκφραστος θυμός μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι άλλο στην πορεία, όπως στην άρνηση για σεξ. Με αυτό τον τρόπο αυτός που είναι θυμωμένος προσπαθεί να τιμωρήσει τον σύντροφό του.

Δυσαρέσκεια

Αυτό μοιάζει πολύ με το θυμό αλλά αναφέρεται στο θυμό που έχει μαζευτεί με τον καιρό και έχει μεταμορφωθεί σε ένα άσχημο συναίσθημα απέναντι στο σύντροφό σου. Η δυσαρέσκεια είναι διαβρωτική, εξαιρετικά καταστροφική και πολύ δύσκολο να ξεπεραστεί απ΄τη στιγμή που θα τη νιώσεις. Γι’αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό τα ζευγάρια να συζητάνε οποιοδήποτε θέμα τα απασχολεί με το που θα νιώσουν κάποιου είδους δυσαρέσκεια. Σε ότι αφορά το σεξ, ένα άτομο που νιώθει δυσαρέσκεια απέναντι στο σύντροφό του τείνει να αποφεύγει το σεξ και αρνείται να εκπληρώσει οποιαδήποτε σεξουαλική επιθυμία του συντρόφου του.

Δύναμη

Αυτό έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού. Αν ο ένας από τους δύο νιώθει ότι δεν έχει “φωνή” μπορεί να χρησιμοποιεί το σεξ (την άρνηση του σεξ) για να κερδίσει λίγη δύναμη. Το πόση δύναμη έχει ο καθένας σε μία σχέση είναι πολύ σημαντικό και όταν δεν υπάρχει ισορροπία αυτή η έλειψη δύναμης του ενός μπορεί να εκφράζεται σεξουαλικά.

Δες ακόμα: Γιατί τσακώνονται 1 στα 10 ζευγάρια σε ολόκληρο τον κόσμο;

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα