Η γυναίκα που είχε πονόκοιλο επί χρόνια και η απρόσμενη ανακάλυψη των γιατρών

Η Claire Wright από τη Βρετανία υπέφερε από έντονους πόνους στην κοιλιά για πάνω από είκοσι χρόνια. Ως έφηβη, η 34χρονη σήμερα Claire, πονούσε πολύ τις ημέρες της περιόδου και πάθαινε τρομακτικές κράμπες.

Όταν μαζί με τον σύζυγό της αποφάσισαν να προσπαθήσουν να κάνουν παιδί, και δυσκολεύτηκαν, οι γιατροί ανακάλυψαν τι προκαλούσε τους πόνους στη νεαρή γυναίκα.

Είχε γεννηθεί με δύο μήτρες, δύο τραχήλους και δύο κόλπους. Η πάθησή της ονομάζεται δίδελφυς μήτρα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Independent, μια σπάνια πάθηση που σημαίνει την ανάπτυξη διπλών οργάνων.

Η 34χρονη απέδιδε μέχρι τότε τους πόνους στις πολλές εγχειρήσεις στις οποίες είχε υποβληθεί στην παιδική της ηλικία για να μπορεί να αναπνέει και να τρώει καλύτερα λόγω προβλημάτων στον οισοφάγο.

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, περίπου 3.000 γυναίκες σε όλο τον κόσμο εμφανίζουν τη συγκεκριμένη πάθηση.

Σε ό,τι αφορά την Claire, οι γιατροί εξήγησαν πως επειδή το διάφραγμα ανάμεσα στους δύο τραχήλους ήταν πολύ παχύ, ο δεύτερος ήταν κρυμμένος.

Η Wright έχει πάντως δύο υγιή παιδιά. Πριν τα αποκτήσει έζησε την τραγωδία μιας πρόωρης γέννας και μιας κόρης που γεννήθηκε νεκρή.

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα