Η ανακαίνιση έφερε στο φως μια παράξενη ανακάλυψη

Ένας άνδρας οπλισμένος μόνο με τύχη και ένα πλαστικό παιχνίδι σε σχήμα μπανάνας έπεσε πάνω σε μια ανακάλυψη και μια ενδεχομένως ενδιαφέρουσα ιστορία.

Ο λόγος για έναν 35χρονο που αποφάσισε να κάνει πρόσφατα μια ανακαίνιση στο σπίτι του. Όταν έφτασε στο υπόγειο γκρέμισε έναν τοίχο και ένα χαμηλό ταβάνι και εκεί ήταν που έκανε την απίστευτη ανακάλυψη.

Ο άντρας που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς και τον τόπο κατοικίας του, αναφέρει: «Το σπίτι χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του '40. Είχα ανακαινίσει τα πάντα στον πρώτο και στο δεύτερο όροφο, όταν ήρθε η ώρα να ανακαινιστεί και το υπόγειο». Εκεί γκρεμίζοντας τον τοίχο βρήκε κάποια χειρόγραφα και σχέδια σε χαρτιά. Όπως αποκαλύπτει μάλιστα «μερικά από τα ορνιθοσκαλίσματα φαίνεται να είναι σβάστικες».

Σε αυτό το σημείο ο ίδιος εξηγεί ότι χρησιμοποίησε και ένα πλαστικό παιχνίδι μπανάνα που είχαν στο σπίτι, καθώς απομάκρυναν τα κομμάτια του τοίχου με αυτό για να αποκαλυφθούν τα χαρτιά, σύμφωνα με τη βρετανική Mirror. Όλα αυτά μέχρι να έρθει αντιμέτωπος με μια βαλίτσα κρυμμένη στο ταβάνι. Ανάμεσα σε χαρτιά, κεριά κι άλλες παλιές εφημερίδες, μέσα στο πράσινο βαλιτσάκι βρίσκονταν τρία πακέτα χαρτονομίσματα. Η μία δεσμίδα είχε χαρτονομίσματα της δεκαετίας του '20, η δεύτερη της δεκαετίας του '50 και η τρίτη εκατοσταδόλαρα. Το συνολικό εύρημα μάλιστα έφτανε τα 23.000 δολάρια.

Μια εφημερίδα που ήταν κρυμμένη μέσα στη βαλίτσα ήταν από το Μάρτιο του 1951 και ο άνδρας που έκανε την ιδιαίτερη ανακάλυψη θεωρεί ότι μάλλον είναι και η περίοδος που κρύφτηκε η βαλίτσα.

Ο άνδρας αποκάλυψε το εύρημά του στο δημοφιλές Imgur και έκανε λόγο για μια μαγευτική ανακάλυψη, κάτι που ο καθένας ονειρεύεται να βρει στο σπίτι του. «Δεν είμαστε σίγουροι από πού προήλθαν ακριβώς τα χρήματα, αλλά η σπανιότητα και η ηλικία τους πρέπει να παραπέμπουν σε μια αξιοσημείωτη ιστορία», πρόσθεσε.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα