Ο Michael Caine άλλαξε το όνομά του σε ... Michael Caine

Και τώρα ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός ονομάζεται και επίσημα: Michael Caine.

Μπερδευτήκατε; Εξηγούμαστε. O Caine γεννήθηκε Maurice Micklewhite και υιοθέτησε το καλλιτεχνικό «Michael Caine» το 1954, όταν και ξεκίνησε την καριέρα του στον κινηματογράφο. Πρόσφατα όμως, ο θρυλικός ηθοποιός αποφάσισε να αλλάξει και επίσημα το όνομά του σε Michael Caine εξαιτίας των διαρκών εμποδίων που αντιμετώπιζε στα αεροδρόμια, ιδιαίτερα μετά τους αυστηρούς ελέγχους που άρχισαν να επιβάλλονται λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων του ISIS.

«Κάποιος φύλακας του αεροδρομίου θα μου έλεγε “Γεια, Michael Caine” και ξαφνικά του έδινα ένα διαβατήριο με διαφορετικό όνομα», είπε ο Caine εξηγώντας την απόφασή του. «Μπορεί να έμενα και επί μία ώρα εκεί. Έτσι, άλλαξα το όνομά μου».

Ο 83χρονος ηθοποιός ξεκίνησε την καριέρα του στην υποκριτική στη θεατρική σκηνή του Sussex, με το όνομα Michael Scott. Όταν μετακόμισε στο Λονδίνο, όμως, αναγκάστηκε να το αλλάξει επειδή υπήρχε ήδη ένας γνωστός ηθοποιός εκεί με το ίδιο όνομα. Σύμφωνα με την ιστορία, ο Caine μπήκε βιαστικά σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο για να μιλήσει με τον ατζέντη του σχετικά με το θέμα και, κοιτάζοντας έξω από τον θάλαμο, είδε μια αφίσα για την ταινία «The Caine Mutiny» με τον Humphrey Bogart.

«Ήμουν απέναντι από το Odeon και κοίταξα ψηλά και ο Humphrey Bogart είναι ο αγαπημένος μου ηθοποιός, και κάπως έτσι έγινε (η αλλαγή του ονόματος)», είχε πει ο ηθοποιός.

Ο Caine πρωταγωνιστεί αυτόν τον καιρό στο «Now You See Me 2».
huffingtonpost

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα