Ξύπνησε από το κώμα και άκουσε τους γιατρούς να μιλούν για το θάνατό της

Η 34χρονη Brisa Alfaro «φυλακίστηκε» στο ίδιο της το σώμα όταν υπέστη εγκεφαλικό στα 32 της χρόνια και ανέπτυξε ένα σύνδρομο, μια τρομακτική κατάσταση που ουσιαστικά σήμαινε ότι το μυαλό της δούλευε, αλλά δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τον υπόλοιπο κόσμο.

Ανίκανη να κινηθεί ή να μιλήσει, είχε ωστόσο την ικανότητα να ακούει τι συνέβαινε γύρω της ακόμη και τους γιατρούς ή την οικογένειά της, χωρίς ωστόσο αυτοί να το γνωρίζουν. Έτσι, ξυπνώντας από το κώμα άκουσε τους γιατρούς να ενημερώνουν την οικογένειά της ότι πιθανόν να μην τα καταφέρει να ζήσει. Όπως στεκόντουσαν δίπλα στο κρεβάτι της, προσπαθούσε απεγνωσμένα να επικοινωνήσει μαζί τους χωρίς βέβαια να μπορεί. «Ήθελα να ξέρουν ότι είμαι ξύπνια. Ήθελαν να ξέρουν ότι τους άκουγα και ότι θυμόμουν πράγματα. Όταν άκουσα το γιατρό να λέει ότι μπορεί να μην τα καταφέρω, τρομοκρατήθηκα. Ήταν σαν να έβλεπα ένα κακό όνειρο, αλλά το έβλεπα ενώ ήμουν ξύπνια» λέει τώρα η ίδια.


Η Alfaro έπεσε σε κώμα μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2014 σε ηλικία 32 ετών. Μετά το γεγονός επηρεάστηκε η μνήμη της και δεν μπορεί να θυμηθεί με ακρίβεια ημερομηνίες και λεπτομέρειες από το επεισόδιο. Ωστόσο θυμάται ότι ταξίδευε με αεροπλάνο από το Λος Άντζελες στη Νέα Υόρκη όταν υπέστη μια σοβαρή αλλεργική αντίδραση, η αιτία της οποίας είναι αβέβαιη. «Όταν ήμουν στο αεροπλάνο, το πρόσωπό μου άρχισε να πρήζεται και ένιωθα πολύ άσχημα. Μόλις έφτασα στο σπίτι, πήρα αμέσως δύο δισκία για την αλλεργία και πήγα για ύπνο. Ήλπιζα ότι θα αισθανθώ καλύτερα αλλά δε συνέβη» αναφέρει. Πηγαίνοντας στο νοσοκομείο μετά από λίγη ώρα της δόθηκε θεραπεία για την αλλεργία αλλά μόλις ξάπλωσε στο κρεβάτι έπαθε εγκεφαλικό επεισόδιο. Ακόμη δεν θυμάται τι ακολούθησε μετά και οι γιατροί θεωρούν ότι η αλλεργική αντίδραση δεν συνδέεται με το εγκεφαλικό επεισόδιο και νομίζουν ότι είναι απλά μια σύμπτωση. Περίπου μια εβδομάδα αργότερα η νεαρή κοπέλα ξύπνησε από το κώμα αλλά κανείς δεν το αντιλήφθηκε με αποτέλεσμα να ακούει τι έλεγαν οι γιατροί για την πορεία της υγείας της χωρίς να μπορεί να τους το πει.

Η κατάσταση για εκείνη άρχισε να βελτίωνεται όταν η μητέρα της παρατήρησε ότι άρχισε να κουνάει τα δάχτυλά της. Σταδιακά ανάρρωσε και μοιράστηκε την πορεία της μέσω κοινωνικών δικτύων αποκτώντας εκατοντάδες followers στο Instagram. Πλέον μοιράζεται την ιστορία εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της για το γεγονός ότι μπόρεσε να ξεπεράσει το σοβαρό της πρόβλημα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα