Απίστευτο: Μωρό γεννήθηκε 18 κιλά!

Πριν τρεις μέρες ήρθε στον κόσμο το μεγαλύτερο μωρό που έχει γεννηθεί ποτέ. Ζυγίζει 18 κιλά και παρά το αφύσικα μεγάλο βάρος του, γεννήθηκε υγιέστατο.

Στις 14 Ιανουαρίου οι γιατροί του νοσοκομείου Perth's King Edward Memorial στην Αυστραλία αντιμετώπισαν ένα ασυνήθιστο περιστατικό, όταν μία γυναίκα 270 κιλών έφτασε στο νοσοκομείο ετοιμόγεννη. Λίγο μετά την εισαγωγή της, γέννησε με καισαρική ένα αγοράκι 18 κιλών και μέσα σε λίγες ώρες η είδηση είχε κάνει το γύρο του κόσμου.

Αν και είναι πολύ μεγαλύτερο από κάθε άλλο νεογέννητο, δεν φαίνεται να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας. Το προσωπικό του νοσοκομείου δεν είχε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, ευτυχώς όμως όλα πήγαν καλά! Οι γιατροί παρακολουθούν την κατάσταση υγείας του μικρού αγοριού και προκειμένου να αποφευχθούν μελλοντικά προβλήματα υγείας, συνιστούν την προσεγμένη διατροφή του όσο ακόμα είναι μωρό.

«Έχω ξεγεννήσει πολλές γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας, αλλά αυτό το περιστατικό θα μου μείνει αξέχαστο! Ειλικρινά, πίστευα ότι εκεί μέσα υπήρχαν δύο ή τρία μωρά, τελικά όμως ήταν μόνο ένα αγοράκι! Προφανώς θα κάνει λαμπρή καριέρα ως παίκτης ράγκμπι!» είπε στα ξένα μέσα ο μαιευτήρας του νοσοκομείου.

Μέχρι πρότινος το μεγαλύτερο μωρό που είχε γεννηθεί ποτέ, ήταν ένα μωρό από τη Νότιο Αφρική που γεννήθηκε το 1839, ζύγιζε 17,5 κιλά και σε ηλικία 18 χρόνων είχε ύψος 2,26!

Ακόμα και σήμερα όμως, συγκλονίζει η ιστορία του αγοριού από την Κολομβία που σε ηλικία 8 μηνών ζύγιζε 20 κιλά, όσο δηλαδή ένα παιδί 5 ετών. Το απίστευτο σε αυτήν την ιστορία είναι ο λόγος που το μωρό αυτό είναι υπέρβαρο. Οι ευθύνες βαραίνουν αποκλειστικά τη μητέρα του, η οποία όπως δήλωσε, από όταν γεννήθηκε ο γιός της  έκλαιγε συνέχεια και ο μόνος τρόπος να τον ηρεμεί ήταν το φαγητό. Αρχικά το γάλα όσο ήταν βρέφος και στη συνέχεια και φαγητό. Παραδέχθηκε μάλιστα ότι απέφευγε να βγάζει το παιδί έξω βόλτα γιατί ήταν πολύ βαρύ.

Το 17 μηνών σήμερα αγοράκι έχει ήδη παρουσιάσει προβλήματα υγείας λόγω του βάρους του και προκειμένου να αντιμετωπίσει την παχυσαρκία, απομακρύνθηκε από τη μητέρα του και μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο. Ας ελπίσουμε ότι και τα δύο αγόρια θα μπορέσουν να ελέγξουν το βάρος τους όσο ακόμα είναι μικρά για το καλό της υγείας τους.

Η διατροφή είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη ενός παιδιού και αν είναι προσεγμένη προλαμβάνει πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

mothersblog

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα