Είδε σε ... όνειρο τον κατακλυσμό και έφτιαξε μια κιβωτό!

Επειδή ποτέ δεν ξέρεις ποιο όνειρο μπορεί να βγει αληθινό, φρόνιμο είναι να «πιάνεις το υπονοούμενο» και να είσαι προνοητικός. Κάπως έτσι φαίνεται ότι έδρασε ο Ολλανδός Γιόχαν Χούιμπερς όταν είδε στον ύπνο του ότι πλημμύρισε από κατακλυσμό μεγάλο τμήμα της πατρίδας του.

Την επόμενη μέρα αποφάσισε να μεταμορφωθεί σε έναν σύγχρονο Νώε και να κατασκευάσει μία νέα κιβωτό, καρμπόν της παλιάς. Το 2007 ολοκλήρωσε την κατασκευή της «μικρής» έκδοσης, ενώ πριν από δύο χρόνια τελείωσε και τη «μεγάλη», η οποία θεωρείται πανομοιότυπα με την ορίτζιναλ, χωράει όλα τα ζώα, αλλά και αρκετούς επισκέπτες που πληρώνουν έως12,5 ευρώ για να δουν από κοντά την αναβίωση της ιστορίας. Κι όσο πάει, ο Χούιμπερς εμπλουτίζει τις παροχές, ώστε να εξαργυρώνει ακόμα πιο ακριβά το όνειρο που είχε δει το 1992.

«Ονειρεύτηκα ότι ένα τμήμα της Ολλανδίας είχε πλημμυρίσει. Κι όταν ξύπνησα την επόμενη μέρα, μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω μια κιβωτό του Νώε» εξηγεί ο Ολλανδός εργολάβος, ο οποίος άρχισε να διαβάζει εντατικά όλες τις υπάρχουσες πληροφορίες για την Κιβωτό και αφού πειραματίστηκε με μία μικρή έκδοση, προχώρησε και στην πιστή αντιγραφής της αυθεντικής, τουλάχιστον σε επίπεδο διαστάσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκε στη Βίβλο. Για τη γιγαντιαία κατασκευή χρησιμοποίησε μεταλλικά κουφάρια από παλιές φορτηγίδες και τόνους σουηδικού ξύλου.

Το πλοίο εντυπωσιάζει πρώτα από όλα με τις διαστάσεις του, αφού έχει 23 μέτρα ύψος (όσο δηλαδή μια τετραώροφη πολυκατοικία), 30 μέτρα φάρδος και 135 μέτρα μήκος! Οχι τυχαία, δεν έχει κατηγοριοποιηθεί ως πλεούμενο, αλλά ως κτίριο! Η κατασκευή του διήρκεσε τρία ολόκληρα χρόνια, για να φτάσει όχι μόνο να είναι άρτιο κατασκευαστικά, αλλά και να επιπλέει και να ταξιδεύει στο νερό.

Από το 2012 κοσμεί τον ποταμό Μέργουεντ στην ολλανδική πόλη Ντόρντρεχτ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να μάθουν την ιστορία του Νώε, να θαυμάσουν πλαστικές ρέπλικες όλων των ζώων, αλλά και να αλληλεπιδράσουν με ζωντανά πτηνά και μικρόσωμα ζώα, όπως κουνέλια και σκίουρους.
Παρά το γεγονός όμως ότι άρχισε να λειτουργεί ως μουσείο, τον τελευταίο καιρό έχει εξελιχθεί και σε χώρο διοργάνωσης κοινωνικών εκδηλώσεων.

Οσοι επιθυμούν μπορούν να διοργανώσουν στο ξύλινο κατάστρωμά του τη δεξίωση του γάμου τους, ένα ξεχωριστό πάρτι γενεθλίων, μία συναυλία ή ένα συνέδριο, καθώς διατίθενται και δύο αμφιθέατρα που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 1.500 άτομα. Ο Γιόχαν Χούιμπερς καλεί τους ενδιαφερομένους να γράψουν τη δική τους ιστορία... γυρνώντας τον χρόνο πίσω!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα