Τα δάκρυα βάζουν τέλος στα δακτυλικά αποτυπώματα!

Μπορεί τα δάκρυα να κρύβουν τα πιο βαθιά συναισθήματά μας, φαίνεται όμως ότι μπορούν να διαφυλάξουν και τα πιο προσωπικά δεδομένα μας! Αυστραλός οπτομέτρης ανακάλυψε έναν νέο τρόπο ώστε η σάρωση των δακρύων να αντικαταστήσει τους κοινούς κωδικούς πρόσβασης σε «ευαίσθητες» πληροφορίες και ίσως κάποια στιγμή και τα δαχτυλικά αποτυπώματά μας. Ο Στίβεν Μέισον εξήγησε ότι ο κερατοειδής χιτώνας του ματιού μπορεί να προσφέρει πιο εγγυημένη προστασία, καθώς οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αδυνατούν να αντιγράψουν τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο τα δάκρυα διαφοροποιούν την εικόνα ενός ματιού.

Σε αντίθεση με την ίριδα που παρέχει μια σταθερή εικόνα, ο κερατοειδής παρουσιάζει κάθε φορά έναν ξεχωριστό χάρτη. Αν λοιπόν ένας απατεώνας επιχειρήσει να κλέψει και να χρησιμοποιήσει τα στοιχεία του χάρτη αυτού από την τελευταία φορά πρόσβασης του χρήστη στα προσωπικά δεδομένα του, το μηχάνημα θα κρίνει τα στοιχεία άκυρα, καθώς θα αναμένει να έχουν διαφοροποιηθεί ελαφρώς σε σχέση με την προηγούμενη φορά.

«Η κερατοειδής επιφάνεια βρέχεται από δάκρυα, οπότε τα στοιχεία που υπάρχουν σε αυτήν αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Τα στοιχεία που καταγράφουμε από ένα οποιαδήποτε μάτι παρουσιάζουν μικροσκοπικές διαφοροποιήσεις διαρκώς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός οπτομέτρης. Μπορεί οι απλοί κωδικοί ασφαλείας που συνθέτονται από γράμματα, σύμβολα και αριθμούς να αποτελούν τον πιο κοινό τρόπο προστασίας των προσωπικών δεδομένων, όμως οι ειδικοί και οι εταιρίες τεχνολογίας πιστεύουν ότι πρόκειται για μια ξεπερασμένη μορφή προστασίας και τα τελευταία χρόνια έχουν στραφεί προς τις βιομετρικές εναλλακτικές. Η νέα τεχνολογία διασφάλισης των προσωπικών δεδομένων με τη σάρωση του κερατοειδούς χιτώνα αναμένεται να εγκατασταθεί σε smartphones, μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών, καθώς και θύρες πρόσβασης σε απόρρητους χώρους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα