Ο μάγος των κεραυνών! Βίντεο

Ο Ντέηβιντ Μπλέιν είναι παγκοσμίως γνωστός για τις υπεράνθρωπες δοκιμασίες στις οποίες υποβάλλει τον εαυτό του (πέρασε μία βδομάδα θαμμένος σε ένα γυάλινο φέρετρο και 63 ώρες μέσα σε μία κολόνα πάγου).​

Αυτή τη φορά κάνει ένα νέο πείραμα. Από το βράδυ της Παρασκευής ο μάγος Ντέιβιντ Μπλέιν παίζει τη ζωή του κορόνα-γράμματα με τη συμμετοχή του στο σόου «Electrified» της Νέας Υόρκης.

Ο αποκαλούμενος «καλλιτέχνης αντοχής» δέχεται στο σώμα του ισχυρές ηλεκτρικές εκκενώσεις που φθάνουν το ένα εκατομμύριο βολτ. Στέκεται σε μια κολόνα στη προβλήτα του ποταμού Χάντσον στη Νέα Υόρκη, φορώντας μια μεταλλική πανοπλία, έναν θώρακα από αλυσίδες, μια  προσωπίδα για να προστατεύονται τα μάτια του από τις αστραπές που δημιουργούνται και ωτασπίδες για τον θόρυβο!

Η πανοπλία του Μπλέιν αποτελείται ουσιαστικά από έναν κλωβό Φαραντέι, οπότε και ο ηλεκτρισμός κινείται γύρω από το σώμα του, όχι μέσα από αυτό!

Το σόου «Electrified» παρουσιάζεται στη Νέα Υόρκη και  μεταδίδεται απευθείας μέσω διαδικτύου στο Πεκίνο, στο Λονδίνο, στο Σύδνεϋ και στο Τόκιο.

Οι θεατές μπορούν να συμμετέχουν , αναλαμβάνοντας εναλλάξ τον έλεγχο των πηνίων και να καθορίζουν ποια λειτουργούν και με ποια ένταση.

Ο διάσημος μάγος ο οποίος σκοπεύει να μείνει εκεί για 72 ώρες , παρακολουθείται από ιατρική ομάδα.

Ο γιατρός του ανησυχεί μήπως ο Ντέιβιντ αφηρημένος αγγίξει κατά λάθος το πρόσωπό του, δημιουργώντας ένα κύκλωμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο!

Ο ίδιος ο μάγος σε συνέντευξή του δήλωσε: «Ακόμα και οι φίλοι μου που είναι διακεκριμένοι επιστήμονες και φυσικοί στη NASA μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να το κάνω, εγώ ξεκινώ και αγωνίζομαι. Συνέχεια ωθώ τα όρια μου».

Κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί σε έναν άνθρωπο που στέκεται μέσα σε ένα τόσο ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο επί 72 ώρες. Ούτε καν ο ίδιος.

«Ακόμα και στον πάγο μπορούσα να κάνω 20 ώρες πρόβα» λέει. Σε αυτή τη προετοιμασία όμως τίποτα δεν πήγε καλά. Κάποια στιγμή πριν από λίγες ημέρες έσκυψε προς τα πίσω τόσο πολύ που τον χτύπησε το ρεύμα. «Ήταν σαν να μου έδωσε κάποιος μια πολύ γερή γροθιά στο κεφάλι» είπε.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα