Γιατί μάνα δεν είναι μόνο ... εκείνος!

Γεννήθηκε γυναίκα, μόλις ενηλικιώθηκε έγινε άνδρας και στα 30 γέννησε το πρώτο του μωρό. Βαδίζοντας στον δρόμο που χάραξε η πρώτη «αρσενική μητέρα» στον κόσμο, ο Αμερικανός Τόμας Μπίτι που έχει φέρει στον κόσμο τρία παιδιά, άλλος ένας άνδρας - Βρετανός στην καταγωγή και γυναίκα στη νεαρή ηλικία της - αποφάσισε να βιώσει τη μοναδική εμπειρία της μητρότητας με ό,τι αυτή συνεπάγεται: εγκυμοσύνη, τοκετός, λοχεία, ενίοτε και επιλόχεια κατάθλιψη.

Η μεγάλη στιγμή για τον βρετανό άνδρα, ο οποίος σε αντίθεση με τον Μπίτι προτίμησε να κρατηθεί ο ίδιος και το μωρό του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ήρθε πέρυσι.
Νωρίτερα, είχε απευθυνθεί για πληροφορίες στην Beaumont Society, μία οργάνωση η οποία από το 1966 προσφέρει υποστήριξη σε ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου και στις οικογένειές τους. «Λειτουργούμε σαν ενημερωτικός κόμβος για ανθρώπους που ψάχνουν κάτι συγκεκριμένο. Κάποιοι επιστρέφουν για να μας ευχαριστήσουν. Ετσι κι αυτός.

Επικοινώνησε μαζί μας και μας ενημέρωσε ότι απέκτησε ένα μωρό» εξηγεί στους «Sunday Times» η Τζοάνα Ντάρελ, μέλος της Beaumont Society. «Απ' όσο γνωρίζουμε, είναι ο πρώτος βρετανός άνδρας που γέννησε» προσθέτει.
Οπως είθισται να συμβαίνει πλέον σε αυτές τις περιπτώσεις, ο Βρετανός που έγινε μητέρα υποβλήθηκε προηγουμένως σε ορμονοθεραπεία προκειμένου να ενεργοποιήσει ξανά τη λειτουργία της μήτρας του, την οποία προφανώς είχε επιλέξει να μην αφαιρέσει κατά την εγχείρηση αλλαγής φύλου.

 

με καισαρική. Αν και θα μπορούσε κάλλιστα να γεννήσει φυσιολογικά, όπως άλλωστε και ο Μπίτι παρά το γεγονός ότι ο πρώτος του τοκετός διήρκεσε 40 ώρες, το πιθανότερο είναι πως ο Βρετανός γέννησε με καισαρική. Αυτό που είναι απολύτως βέβαιο είναι ότι δεν κατάφερε να θηλάσει το μωρό του, κάτι όμως που μπορεί να συμβεί και σε οποιαδήποτε γυναίκα.
Εκτός από τον 38χρονο σήμερα Μπίτι, φαίνεται πως όλο και περισσότεροι τρανσέξουαλ άνδρες κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση.
Το τόλμησε ο Σκοτ Μουρ από την Καλιφόρνια το 2010, ο Ισραηλινός Γιουβάλ Τόπερ το 2011 και ίσως αρκετοί άλλοι που προτιμούν να κρατούν την ανωνυμία τους για να αποφύγουν τις αντιδράσεις.
Μέχρι σήμερα, οι περισσότερες γυναίκες που άλλαζαν φύλο επέλεγαν να αφαιρέσουν μήτρα και ωοθήκες, καθώς λόγω της έκθεσής τους σε υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης είχαν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα