Προέβλεψε το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν!

Ο Αμερικανός συγγραφέας Μόργκαν Ρόμπερτσον όσο απίστευτο και αν ακούγεται κατάφερε να προβλέψει το ναυάγιο του Τιτανικού 14 χρόνια πριν αυτό συμβεί μέσα από το βιβλίο που έγραψε με τίτλο «Futility» (Ματαιότητα) το 1898. Οι ομοιότητες σε χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες με το ναυάγιο είναι κάτι παραπάνω από υπερβολικές και τυχαίες!

Η ιστορία της νουβέλας επικεντρώνεται σε ένα υπερωκεάνιο που ονομάζεται «Τιτάν»! Ήταν το μεγαλύτερο δημιούργημα του ανθρώπου και πρακτικά αβύθιστο. Ένα πλοίο με 19 στεγανά και ακόμη και 9 από αυτά να πλημμύριζαν με νερό το πλοίο θα μπορούσε να συνεχίσει να πλέει. Είχε μονο 24 σωστικές λέμβους. Το ναυάγιο στο βιβλίο πραγματοποιείται ένα γαλήνιο βράδυ του Απρίλη, οπότε συγκρούεται με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό και βυθίζεται στο παρθενικό του ταξίδι! Επέζησαν μόνο 13 επιβάτες!

Επιστρέφοντας στην οραγματικότητα; Το 1912 ο Τιτανικός ήταν κατασκευασμένος πάνω σε 19 στεγανά και σκόμη και 9 από αυτά να γεμίσουν νερό δεν θα τον βύθιζαν. Υπήρχαν μόνο 20 σωστικές λέμβοι, βυθίστηκε τη νύχτα της 14ης Απριλίου, στο Βόρειο Ατλαντικό μετά από σύγκρουση με παγόβουνο!

Οι συμπτώσεις ανατριχιαστικές!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα