Δείτε ποιοί πήραν τα Χρυσά Βατόμουρα

Ο «Τελευταίος μαχητής του ανέμου» του Αμερικανού σκηνοθέτη M. Night Shyamalan και οι τέσσερις πρωταγωνίστριες του «Sex and the city 2» ήταν οι μεγάλοι «νικητές» στα Χρυσά Βατόμουρα που όπως κάθε χρονιά, απονεμήθηκαν λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ!

Κατά την 31η απονομή των βραβείων που δίνονται στους χειρότερους ηθοποιούς και της πιο αποτυχημένες ταινίες της χρονιάς που φεύγει, δύο ήταν τα «φαβορί»: ο «Τελευταίος μαχητής» και το «Twilight Saga», με την πρώτη τελικά να «σαρώνει», καθώς απέσπασε το πλαστικό αγαλματίδιο της χειρότερης ταινίας, χειρότερου σεναρίου, χειρότερης σκηνοθεσίας και χειρότερου δεύτερου ανδρικού ρόλου, για τον Τζάκσον Ράθμποουν. Όμως η συγκεκριμένη ταινία, που είναι βασισμένη σε τηλεοπτική σειρά, απέσπασε ένα ακόμη χρυσό βατόμουρο: Αυτό της χειρότερης τρισδιάστατης ταινίας.

«Ο Τελευταίος μαχητής του ανέμου είναι το είδος της ταινίας που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι παραγωγοί είχαν στο νου τους τα Βατόμουρα όταν την γύριζαν», είπε ο δημιουργός των Χρυσών Βατόμουρων, Τζον Γουίλσον, κάνοντας το κοινό να γελάσει.

Μπορεί οι κριτικοί να την «έθαψαν» όλο το 2010, όμως το δεύτερο Sex and the City δεν… πτοήθηκε. Αυτό μπορεί να στάθηκε στο ύψος του, όμως οι τέσσερις πρωταγωνίστριές του, Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Κριστίν Ντέιβις και Σίνθια Νίξον πήραν ομαδικά βραβείο του χειρότερου καστ, ενώ κάθε μια χωριστά απέσπασε το βραβείο χειρότερης ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου. Περιττό να αναφέρουμε ότι πήρε χωρίς δεύτερη σκέψη το βραβείο χειρότερης ταινίας, προκαλώντας ακόμη και τώρα έκπληξη σε κάποιους.

Χειρότερος άντρας ηθοποιός της χρονιάς αναδείχθηκε ο σύντροφος της Demie Moore Ashton Kutcher για τις ταινίες «Killers» και «Valentine's day». Το βραβείο του χειρότερου β΄γυναικείου ρόλου απέσπασε η Jessica Alba για τις τέσσερις ταινίες στις οποίες συμμετείχε το 2010: «Ο δολοφόνος μέσα μου», «Γονείς της συμφοράς», «Machete» και «Valentine's day».

Ιδίως τα τελευταία χρόνια, κανείς από τους… «βραβευθέντες» δεν έχει παρευρεθεί στην τελετή, με εξαίρεση την Sandra Bullock, η οποία για πρώτη φορά στα χρονικά των δύο διοργανώσεων, πέρυσι τέτοιο καιρό,΄είχε πάει να παραλάβει το βραβείο της χειρότερης ηθοποιού για το All about Steve. Λίγες ώρες μετά, απέσπασε το Οσκαρ καλύτερης ηθοποιού για το Blind Side.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα