Δικαστικός αγώνας για τα περιουσιακά του Billy Bo

Σχεδόν 24 χρόνια από τον θάνατο του Billy Bo και ο δικαστικός αγώνας για τα περιουσιακά του στοιχεία δεν έχει τελειωμό! Ακόμη και σήμερα συγγενείς του κορυφαίου σχεδιαστή, που χάθηκε τόσο πρόωρα χτυπημένος από τον ιό του AIDS, διεκδικούν μερίδιο από την τεράστια περιουσία του ανταλλάσσοντας μηνύσεις με τον τότε συνέταιρό του Μάκη Τσέλιο. Αρχές Μαρτίου ο Μάκης Τσέλιος εγκαλεί στις αίθουσες του δικαστηρίου τον γαμπρό του Billy Bo. Στη μήνυσή του ο σχεδιαστής υποστηρίζει ότι απειλήθηκε άμεσα η ζωή του, ενώ στη διεκδίκηση της περιβόητης βίλας τη Μυκόνου βγήκαν ακόμα και... μαχαίρια!

Βγήκαν πάλι τα μαχαίρια για την πιο θρυλική βίλα της Μυκόνου. Τη βίλα που έφτιαξε ο Billy Bo και αποτελεί ακόμη και σήμερα (24 χρόνια μετά τον πρόωρο χαμό του από τον ιό του AIDS) το σημείο διαμάχης ανάμεσα στους κληρονόμους του μεγάλου Ελληνα σχεδιαστή μόδας και του (τότε) συνέταιρού του Μάκη Τσέλιου. Αυτές τις μέρες θα παιχθεί ακόμη ένα επεισόδιο της τεράστιας κόντρας στις δικαστικές αίθουσες και στο σκαμνί θα καθίσει ο γαμπρός του Billy Bo, Χρυσόστομος Βαλσάμης, σύζυγος της Αννας Κουρκουμέλη, μιας από τις τρεις αδελφές του πρόωρα χαμένου σχεδιαστή.

Ο Μάκης Τσέλιος έχει μηνύσει τον Βαλσάμη και η δίκη έχει οριστεί για την 1η Μαρτίου στο Πλημμελειοδικείο Πειραιά. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ο Βαλσάμης διέδωσε ψευδή στοιχεία για τον Τσέλιο, αναφέροντας ότι “είναι απατεώνας και έχει καταχραστεί την περιουσία του”», ενώ πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο «απείλησε τον Τσέλιο ότι θα τον σκοτώσει». Ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών είχε μηνυθεί και από τον Βαλσάμη, αλλά δικαιώθηκε στα δικαστήρια.

O «πόλεμος» που έχει κηρύξει ο Χρυσόστομος Βαλσάμης εναντίον του Μάκη Τσέλιου κρατά πολλά χρόνια, από το τέλος της δεκαετίας του '90. Ο ίδιος μετά τον θάνατο της συζύγου τ [Ο Billy Bo την εποχή της μεγάλης δόξας του] του και αδελφής του Billy Bo, επιστρέφοντας από το εξωτερικό όπου διέμενε ξεκίνησε δικαστικό αγώνα αφού θεωρούσε ότι είχε αδικηθεί στο θέμα της μεγάλης περιουσίας του κουνιάδου του. Ειδικά για το θέμα της θρυλικής βίλας στο Νησί των Ανέμων, ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να του καταβληθεί πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό αφού η σύζυγός του δεν είχε πάρει το μερίδιό της. Το ίδιο ισχυρίζεται και ο γιος του, ο οποίος επίσης είναι κληρονόμος -σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τον πατέρα του- των δικαιωμάτων της μητέρας του από την περιουσία του θείου του. Να σημειώσουμε πως ο 33χρονος σήμερα Νίκος Βαλσάμης είναι και βαφτιστήρι του αείμνηστου Billy Bo.

Το 2006, ο Χριστόφορος Βαλσάμης υποστηρίζει ότι βρέθηκε... αντιμέτωπος με τον Μάκη Τσέλιο στη Μύκονο. «Πήγα να του ζητήσω τα λεφτά που μου χρωστάει, δηλαδή, το μερίδιό μου από τη βίλα, και εκείνος, παρουσία ενός “φουσκωτού” για να μην τον πλησιάσω, απειλούσε να με χτυπήσει με έναν λοστό. Είναι δυνατόν να πηγαίνεις να ζητήσεις τα λεφτά που δικαιούσαι και να κινδυνεύει η ζωή σου;» είχε πει ο ίδιος τότε στην «Espresso». Εκείνη την εποχή η εφημερίδα είχε αναφερθεί στο εν λόγω περιστατικό, χωρίς φυσικά ποτέ να πάρει θέση σε αυτή την κόντρα. Μάλιστα, τότε είχαμε δημοσιεύσει το αντίγραφο της αστυνομίας για την έγκληση του Βαλσάμη εις βάρος του Τσέλιου, αλλά και τη γνώμη του σχεδιαστή για τις κατηγορίες που του απηύθυνε ο αντίδικός του. Ο σχεδιαστής τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο άνθρωπος προσπαθεί να του δημιουργήσει προβλήματα και από τότε που πέθανε ο Billy Bo δεν του απευθύνει καν τον λόγο...


ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ... ΠΟΛΕΜΟΥ

Στις 12 Ιουνίου του 1987 έσβησε το πιο λαμπερό αστέρι της ελληνικής μόδας. Ο πανέμορφος και ταλαντούχος σχεδιαστής μόδας Billy Bo (κατά κόσμον Βασίλης Κουρκουμέλης) -δ [Ο αείμνηστος σχεδιαστής, χτυπημένος από τον ιό του ΑIDS, με τη δημοσιογράφο Λένα Ζαννιδάκη.] ιέγραψε μια εντυπωσιακή πορεία στη χώρα μας και ετοιμαζόταν να ανοίξει τα φτερά του για την Αμερική εγκαινιάζοντας τη νέα μπουτίκ του στη Νέα Υόρκη- άφησε την τελευταία του πνοή έχοντας προσβληθεί από τον ιό του AIDS. Αμέσως μετά ξεκινά ένας ακήρυχτος πόλεμος μεταξύ των κληρονόμων του σχεδιαστή και του στενού του συνεργάτη και συνεταίρου του Μάκη Τσέλιου.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βilly Bo είχε δημιουργήσει τεράστιο όνομα τη δεκαετία του ’80, αφού ήταν από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα στον χώρο του αλλά και στην αθηναϊκή κοσμική ζωή. Λέγεται ότι ο Μάκης Τσέλιος ήταν εκείνος που έβαλε τα πρώτα χρήματα στην κοινή επιχείρησή τους και προτίμησε να κινεί τα νήματα της δουλειάς στα μετόπισθεν, ενώ ο Βilly Bo ήταν αυτό που λέμε η «βιτρίνα».

«Ο Βασίλης ήταν ο πιο νόστιμος και ο νεαρός, ενώ εγώ ήμουν ο... άσχημος, αλλά ήξερα τη δουλειά» έχει δηλώσει ο ίδιος σε παλιά συνέντευξή του. Μόλις άνοιξαν την πρώτη τους μπουτίκ στην οδό Σόλωνος, έγινε το έλα να δεις! Η εντυπωσιακή βιτρίνα του μαγαζιού μαζί με τη φωτογραφία του Βilly Bo σε περίοπτη θέση αποτελούσε καθημερινό θέαμα όχι μόνο για τις αμέτρητες πελάτισσές τους αλλά και για κάθε διερχόμενο από τη Σόλωνος…

Ο Billy Bo καταξιώθηκε από την πρώτη στιγμή που βγήκε στο επάγγελμα κερδίζοντας το πρώτο βραβείο του περιοδικού «Γυναίκα» για το ταλέντο του ως σχεδιαστή αλλά και παίρνοντας τις καλύτερες κριτικές για τις φίνες δημιουργίες του από τους πιο δύσκολους κριτικούς μόδας. Οπως και να ’χουν τα πράγματα, ο Τσέλιος ήταν απόλυτα ταυτισμένος με την επιτυχία της φίρμας «Billy Bo» και μέχρι το τέλος της ζωής του φίλου και συνεταίρου του ήταν στο πλευρό του.

Ολα όμως ανατράπηκαν με τον ξαφνικό χαμό του... Οι δύο από τις τρεις αδελφές του Billy Bo, η Μαρία και η Ευδοξία, ξεκινούν δικαστικό αγώνα κατά του Μάκη [Ο Billy Bo βάφτισε τον Νίκο Βαλσάμη, γιο του Χρυσόστομου Βαλσάμη.] Τσέλιου διεκδικώντας το μερίδιο του αδελφού τους όχι μόνο για τη θρυλική βίλα της Μυκόνου αλλά και για την εταιρεία που είχε συστήσει ο πρόωρα χαμένος σχεδιαστής με τον τότε συνέταιρό του. Η διένεξη παίρνει πολύ μεγάλες διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης εκείνης της εποχής, αλλά έπειτα από απανωτές δίκες η υπόθεση κλείνει το 1991. Ο Μάκης Τσέλιος και οι δύο αδελφές του Billy Bo έρχονται σε συμβιβασμό, χωρίς να γίνουν γνωστές πολλές λεπτομέρειες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, οι δύο αδελφές πήραν τελικά μεγάλο μέρος από το μερίδιό τους και η υπόθεση φαινόταν πως είχε κλείσει οριστικά. Ομως τα πράγματα δεν ήταν έτσι...

Ο γαμπρός του Billy Bo Xρυσόστομος Βαλσάμης, σύζυγος της Αννας, τρίτης αδελφής του σχεδιαστή, η οποία ήταν άρρωστη και έφυγε από τη ζωή λίγα χρόνια μετά τον θάνατο του αδελφού της, επιστρέφει από το εξωτερικό στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και το δικαστικό θρίλερ συνεχίζεται. Ο Βαλσάμης με συνεχείς δηλώσεις τονίζει ότι είναι ριγμένος στο θέμα της περιουσίας και ειδικότερα στο μερίδιό του από τη βίλα της Μυκόνου. Μάλιστα απαιτεί από τον Τσέλιο να του δίνει ενοίκιο για όλα τα χρόνια που μένει εκεί, από τότε δηλαδή που πέθανε ο κουνιάδος του Billy Bo μέχρι σήμερα.

Οπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, η υπόθεση, που κρατάει πολλά χρόνια, δεν φαίνεται ότι θα κλείσει σύντομα. Εχουν περάσει είκοσι τέσσερα χρόνια από τον θάνατο του Βilly Bo κι ακόμα η χρυσή κληρονομιά του αποτελεί πέτρα του σκανδάλου!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα