Η ηθοποιός Άννα Μπράτζου έχασε τη μάχη με τον καρκίνο

«Εσβησε» η ηθοποιός Αννα Μπράτσου . Τους τελευταίους μήνες το «γλυκό κορίτσι» της υποκριτικής πάλεψε σαν λιοντάρι δίνοντας άνιση μάχη με την επάρατη νόσο, αλλά δεν άντεξε και ανήμερα των Θεοφανίων άφησε την τελευταία του πνοή... Συγγενείς και φίλοι την ξεπροβόδισαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Γόνος γνωστής αθηναϊκής οικογένειας (με αδελφούς αξιωματικούς στο στρατό, στην αεροπορία, αλλά και στο δικαστικό σώμα), ήταν η μόνη που ακολούθησε τον δρόμο της τέχνης. Ηταν μια πραγματική κυρία, ένας πολύ γλυκός άνθρωπος, όπως λένε συνάδελφοί της. Παντρεύτηκε τον διάσημο Ελληνοαμερικανό σκηνοθέτη Γκρεγκ Τάλλας (Γρηγόρη Θαλασσινό) και έζησε μαζί του για πολλά χρόνια στην Αμερική. Απέκτησαν έναν γιο, τον Αλέξανδρο, ο οποίος βρισκόταν κοντά στη μητέρα του όταν έμεινε μόνη, μετά τον θάνατο του πατέρα του.

«Ο Γκρεγκ την ερωτεύτηκε τρελά. Κάθε βράδυ τής έστελνε στο θέατρο κόκκινα τριαντάφυλλα, ώσπου στο τέλος κατάφερε και την έκανε γυναίκα του. Εζησε ευτυχισμένα κοντά σε αυτό τον ταλαντούχο άνθρωπο που θεωρούταν το “χρυσό ψαλίδι” στο Χόλιγουντ (υπήρξε κορυφαίος μοντέρ στη Μέκκα του σινεμά). Πραγματικός άρχοντας! Ο Γκρεγκ γύρισε τις πολεμικές σκηνές στο “Πόλεμος και ειρήνη”», αναφέρει χαρακτηριστικά στην «Espresso» η δημοσιογράφος Κική Σεγδίτσα, που υπήρξε φίλη της οικογένειας.

Η Αννα Μπράτσου είχε αρκετά χρόνια να εργαστεί. Και αυτό όχι γιατί δεν το ήθελε -το αντίθετο μάλιστα, αφού λάτρευε το θέατρο-, αλλά «γιατί δεν ανήκε σε παρέες και κυκλώματα», υποστηρίζουν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον της. Περιορίστηκε λοιπόν στα καθήκοντά της ως μάνα -ήταν θαυμάσια μητέρα- και γιαγιά. Ο γιος της της χάρισε μία εγγονή, την οποία λάτρευε.

Επαιξε σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες, πολλές από τις οποίες σκηνοθέτησε ο σύζυγός της. «Αγιούπα, το κορίτσι του κάμπου», «Γκόλφω», «Για δυο ρόγες σταφύλι», «Θέλω πίσω το παιδί μου», «Κατάσκοποι στον Σαρωνικό», «Ο παράδεισος του μπικίνι», «Πετώντας με τον άνεμο», «Το ημερολόγιο της κατοχής», «Κατηγορούμενος ο έρως», «Οσο υπάρχουν γυναίκες».

Εμφανίστηκε στις τηλεοπτικές σειρές «Γιούγκερμαν», «Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία», «Ξύλινα σπαθιά», όλες στην κρατική τηλεόραση, και στο «Τμήμα ηθών, το μυστικό» στον ΑΝΤ1.

Πήρε μέρος σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις, ανάμεσά στις οποίες «Οι έμποροι της δόξας» με τον θίασο Δημήτρη Μυράτ (θέατρο «Αλφα»), «Ενας ιδανικός σύζυγος» με τους Αγγελο Αντωνόπουλο και Νόρα Βαλσάμη (Εθνικό Θέατρο), «Οίκος ευγηρίας» με τον θίασο Τιτίκας Νικηφοράκη (θέατρο «Κάβα») κ.ά.

Οι συνάδελφοί της θα τη θυμούνται ως μια «σωστή και συνεπή επαγγελματία» που ξεχώριζε για το ήθος και την αξιοπρέπειά της.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα