Εκλογές 2010: Οι επώνυμοι, τα μπουζούκια και οι απόλυτοι

Ψινάκης, Ψαράς, Βερούλη, Κωνσταντάρας, Κατσαρός, Τσομπανάκη και πολλοι επώνυμοι πήραν τον σταυρό μας! Ο Ψινάκης πρώτος σε σταυρούς στο δήμο της Αθήνας, ο Γκλέτσος στον Β γύρο ως υποχήφιος δήμαρχος. Δείτε το βίντεο για λεπτομέρειες.

Το απόλυτο της προτίμησης των ψηφοφόρων κατέχουν τέσσερις δήμαρχοι, οι οποίοι εξελέγησαν από την πρώτη Κυριακή

Πρόκειται για τους δημάρχους που εξελέγησαν στο Αγαθονήσι Καλύμνου, τον Άγιο Ευστρατίο Λήμνου, τη  Γαύδο Χανίων και τη Σύμη Ρόδου, οι οποίοι πήραν ποσοστό 100%, μιας και ήταν οι μοναδικοί υποψήφιοι

Ο δήμαρχος που εξελέγη από την πρώτη Κυριακή με το μεγαλύτερο ποσοστό, είναι ο νυν δήμαρχος Αγκιστρίου, Ιωάννης Αθανασίου, ο οποίος επανεκλέγεται με ποσοστό 84,61%, έναντι 15,39% που συγκέντρωσε ο αντίπαλός του Σ. Σκορδίλης.

Αντίθετα η πιο οριακή εκλογή από την πρώτη Κυριακή είναι η εκλογή του Ιωάννη Πιττεράκη στο δήμο Αγίου Βασιλείου Ρεθύμνου. Ο Γιάννης Πιπεράκης εξασφάλισε  τη νίκη με ποσοστό 50,01%, το οποίο μεταφράζεται σε διαφορά 204 ψήφων από τον απερχόμενο δήμαρχο, Γιάννη Ταταράκη, που συγκέντρωσε ποσοστό 47,35%.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη του Νικήτα Κακλαμάνη και την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας, Ηλίας Ψινάκης, πέρασε το βράδυ πριν από τις εκλογές στα μπουζούκια.

Ο μάνατζερ κάπνιζε (θυμάστε έναν νόμο που είχε ψηφιστεί…) και έπινε μέχρι πρωίας και μάλλον δεν πήρε «σβάρνα» τα εκλογικά κέντρα από τις 7 που άνοιγαν οι κάλπες, επειδή τέτοια ώρα περίπου έπεσε για ύπνο.

Είναι αυτό που λένε: «Κοιμήσου και η τύχη σου δουλεύει».

Είναι το νέο στιλ προώθησης υποψηφίου, γιατί μέχρι σήμερα οι ευκατάστατοι υποψήφιοι εκείνες τις μέρες προσπαθούν να παρουσιαστούν όσο πιο ταπεινοί και «λαϊκοί» γίνεται, για να ταυτιστούν με τους πολίτες.

Ο Ψινάκης απλώς είναι ο… Ψινάκης, δεν θα μπορούσε να μπει σε ένα τέτοιο παιχνίδι, δεν αρμόζει στο «ανέμελο» στιλ του, με την καλή έννοια.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα