Η συγκλονιστική ιστορία του ηθοποιού Steve Buscemi την 11η Σεπτεμβρίου

Πριν από λίγες ημέρες ο Steve Buscemi γιόρτασε τα 59α γενέθλιά του. Ο ηθοποιός έπαιζε στο Reservoir Dogs, το Boardwalk Empire, το Sopranos, δάνεισε τη φωνή του για τον κακό Randall στο Monsters Inc. και ξεχώρισε σε πολλές άλλες παραγωγές.

Μπορεί να τον θυμάσαι σε κάποια ή και περισσότερες από τις ταινίες του ή απλά η φυσιογνωμία του να σου είναι γνώριμη, αλλά το πιο πιθανό είναι πως δεν ήξερες ότι ήταν πυροσβέστης από το 1980 ως το 1984. Όχι μόνο αυτό, αλλά την ημέρα των επιθέσεων στους Δίδυμους Πύργους πήγε ξανά στον πυροσβεστικό σταθμό που εργαζόταν έτοιμος για δουλειά.
Η συγκλονιστική ιστορία του ηθοποιού Steve Buscemi την 11η Σεπτεμβρίου!
Για μια εβδομάδα έκανε 12ωρες βάρδιες και βοηθούσε τους συναδέλφους του να εντοπίσουν αγνοούμενους. Όταν προσπάθησαν να τον βγάλουν φωτογραφίες ή να του πάρουν συνέντευξη αρνήθηκε.

Ο Steve Buscemi εργαζόταν ως πυροσβέστης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης (FDNY) στο τμήμα Engine 55 Little Italy. Κράτησε επαφή με κάποιους παλιούς συναδέλφους του ακόμα και αφότου ξεχώρισε στο Χόλιγουντ. Κατάλαβε πόσοι πυροσβέστες αγνοούνταν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα και θέλησε να βοηθήσει.

"Ήταν προνόμιο να μπορώ να το κάνω. Ήταν υπέροχο που ξαναβρέθηκα στον σταθμό και δούλεψα με κάποιους από τους παλιούς μου συναδέλφους. Ήταν εξαιρετικά βοηθητικό για μένα επειδή όσο δούλευα δεν χρειαζόταν να σκεφτώ αυτό που είχε συμβεί", είχε δηλώσει καιρό μετά που έσπασε τη σιωπή του. "Μετά που σταμάτησα ήταν που αισθάνθηκα πραγματικά τον αντίκτυπο αυτού που είχε συμβεί. Θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για εμένα να το ξεπεράσω αν δεν μπορούσα να βοηθήσω".

Έκτοτε έκανε ένα ντοκιμαντέρ σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει και άλλους να ενταχθούν στην FDNY.

TheLadBible

Τα δάκρυα του Χατζηνικολάου στην ορκωμοσία του γιου του

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα