Η Τζάκι ήξερε για τις απιστίες του Κένεντι; Αυτές ήταν οι ερωμένες του

Για πάνω από μισό αιώνα κυκλοφορούν ιστορίες για τις απιστίες του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζον Κένεντι κατά τη διάρκεια του 10ετούς γάμου του με την Τζάκι Κένεντι.

Το περιοδικό People παρουσιάζει τα προφίλ των γυναικών που ισχυρίστηκαν ή φέρονταν να είναι ερωμένες του 35ου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Τζον Κένεντι.

Judith Exner

Η Exner, που υπηρέτησε ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Τζον Κένεντι και τον μαφιόζο Sam Giancana, είχε ισχυριστεί πως έκανε έκτρωση όταν έμεινε έγκυος στο παιδί του προέδρου. "Δεν θα μπορούσε να είναι πιο τρυφερός, να ανησυχεί περισσότερο για τα συναισθήματά μου και να είναι πιο ευγενικός" είχε δηλώσει για τον JFK σε συνέντευξή της το 1988.

Η αρθρογράφος gossip Liz Smith, που έγραφε για την Exner μετά τα απομνημονεύματα της το 1977, λέει ότι η Jackie δεν έπεσε από τα σύννεφα με αυτό που έμαθε. "Οι καλοί της φίλοι Truman Capote και Gore Vidal μου είπαν ότι ήξερε τα πάντα για την Judith Exner και όλες τις άλλες και διάβαζε τα άρθρα μου για την Judith με μεγάλο ενδιαφέρον", σημειώνει η Liz Smith. H Exner πέθανε στα 65 της χρόνια το 1999 μετά από μάχη με τον καρκίνο του μαστού.

Marilyn Monroe

Η σχέση του JFK με την ηθοποιό Marilyn Monroe αποτελούσε ανέκαθεν αντικείμενο υποθέσεων που φούντωσαν μετά το φημισμένο "Happy Birthday" που του τραγούδησε τον Μάιο του 1962 κατά τη διάρκεια εράνου στο Madison Square Garden.

Στο βιβλίο "The Dark Side of Camelot" του 1997 ο δημοσιογράφος Seymour Hersh έγραφε ότι η αστάθεια της λαμπερής ηθοποιού αποτελούσε διαρκή απειλή για τον πρόεδρο πριν τον μυστηριώδη τελικά θάνατό της από υπερβολική δόση ναρκωτικών στα 36 της χρόνια το 1962.

Mary Pinchot Meyer

Η νύφη του θρυλικού συντάκτη της Washington Post Ben Bradlee εξιστορήθηκε την υποτιθέμενη σχέση τους στο ημερολόγιό της, όπως αποκάλυψε ο Bradlee. Μέσα στον χρόνο αποκαλύφθηκε και μια χειρόγραφη ερωτική επιστολή του JFK στη Meyer σε online δημοπρασία από τον οίκο της Βοστόνης RR Auction.

"Γιατί δεν αφήνεις τα προάστια μια φορά και να έρθεις να με δεις είτε εδώ είτε στο Cape την επόμενη εβδομάδα ή στη Βοστόνη", έγραφε ο Κένεντι στην τεσσάρων σελίδων επιστολή του. "Ξέρω ότι είναι παράλογο και μπορεί να το μισείς ή μπορεί και όχι. Θα μου άρεσε πολύ. Λες ότι είναι καλό για εμένα να μην παίρνω αυτό που θέλω. Μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να μου δώσεις μια πιο τρυφερή απάντηση από αυτή. Γιατί δεν λες απλά ναι".

Η Meyer δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 1964 στο Georgetown. Πυροβολήθηκε δύο φορές από κοντινή απόσταση και η δολοφονία της παραμένει ανεξινίαστη και συχνά συνδέεται με θεωρίες συνωμοσίας για τον Τζον Κένεντι.

Mimi Alford

Ως βοηθός στον Λευκό Οίκο το 1962, η Mimi Alford ισχυρίστηκε ότι είχε επί 18 μήνες σχέση με τον Τζον Κένεντι. Περιέγραψε τον δεσμό τους στα απομνημονεύματά της "Once Upon a Secret: My Affair With John F. Kennedy and Its Aftermath" το 2012.

Μιλώντας το 2012 στο People είπε ότι έβρισκε τον JFK "μαγνητικό" και πως δεν έψαχνε μια σχέση για να αντικαταστήσει τον γάμο του. Η Alford έγραψε επίσης ότι τα ραντεβού της με τον πρόεδρο τα κανόνιζε ο βοηθός του Dave Powers.

Jill Cowan

Η Jill Cowan ήταν γραμματέας στον Λευκό Οίκο και συχνά συνόδευε τον πρόεδρο σε επίσημα ταξίδια. Δεν αποκάλυψε ποτέ τις λεπτομέρειες της σχέσης τους. Είχε πει ωστόσο ότι ο JFK γοητευόταν από τις νέες γυναίκες το 1965 και πως θαύμαζε τη γυναίκα του.

Priscilla Wear

Επίσης μέλος του προσωπικού του Λευκού Οίκου και η Priscilla Wear που εργαζόταν υπό την εποπτεία της γραμματέως του Τζον Κένεντι Evelyn Lincoln. Η Τζάκι γνώριζε προφανώς για τον δεσμό τους σύμφωνα με την Barbara Gamarekian, βοηθό του Κένεντι.

Ενώ μιλούσε στα γαλλικά σε δημοσιογράφο του Paris-Match, η Τζάκι σχολίασε για την Priscilla Wear όπως θυμάται η Barbara Gamarekian. "Αυτό είναι το κορίτσι που υποτίθεται ότι κοιμάται με τον άντρα μου" φέρεται να είχε πει, αιφνιδιάζοντας τον δημοσιογράφο.

People

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα