Το ερωτικό σκάνδαλο της δεκαετίας του ’80 με πρωταγωνιστή τον Γκιωνάκη

Η είδηση της σύλληψης του ηθοποιού Γιάννη Γκιωνάκη, τον Οκτώβριο του 1984, προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο αλλά και στη θεατρική οικογένεια. Ο αγαπημένος κωμικός έγινε πρωτοσέλιδο γιατί πυροβόλησε την ερωμένη του μέσα στο σπίτι της στο Καστρί.

Η αδυναμία του Γιάννη Γκιωνάκη στις γυναίκες ήταν κοινό μυστικό για τους φίλους και τους συνεργάτες του. Όπως θα έλεγε αργότερα η κόρη του Πωλίνα Γκιωνάκη «ήταν ένας άπιστος σύζυγος και δεν ήξερε καν να το καλύψει».

gkionakis2

Εκείνη την εποχή, παρά το γεγονός ότι ήταν παντρεμένος, ήταν ερωτευμένος με την Αφροδίτη Κοζανιτά. Ο Γιάννης Γκιωνάκης διατηρούσε παράνομο δεσμό με την γοητευτική γυναίκα την οποία λάτρευε και ζήλευε παράφορα. Μάλιστα, έφτανε στο σημείο να παρακολουθεί την αγαπημένη του και να στήνεται με τις ώρες έξω από το σπίτι της για να ελέγχει τις κινήσεις της. Στις 14 Οκτωβρίου ο Γιάννης Γκιωνάκης επισκέφθηκε την Αφροδίτη Κοζανιτά στο Καστρί.

Η σχέση του ζευγάρι βρισκόταν σε κρίση καθώς ο Γκιωνάκης ήταν παντρεμένος και δεν αποφάσιζε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Σύμφωνα με την Κοζανιτά εκείνο το βράδυ ο ηθοποιός της τηλεφώνησε και της είπε πως νωρίτερα είχε πάθει κρίση, λόγω του προβλήματος που αντιμετώπιζε με το ζάχαρο. Της ζήτησε, μάλιστα, να συναντηθούν γιατί δεν ένιωθε καλά. Η Κοζανιτά δέχτηκε και όταν ο ηθοποιός έφτασε στο σπίτι της άκουσαν μια κασέτα με τραγούδια, που είχε γράψει ο Γκιωνάκης γι’ αυτήν. Τότε η Κοζανιτά άδραξε την ευκαιρία προκειμένου να συζητήσουν, για μια ακόμη φορά, το μέλλον της σχέσης τους.

gkionakis1

Αν και ο ηθοποιός της έλεγε πως δεν είχε πλέον καμία σχέση με την γυναίκα του δεν αποφάσιζε να χωρίσει και περιοριζόταν σε αόριστες υποσχέσεις. Η συζήτηση κατέληξε σε καβγά και η Κοζανιτά ζήτησε από τον Γιάννη Γκιωνάκη να χωρίσουν.

Ο ηθοποιός την παρακάλεσε να ξανασκεφτεί την απόφαση της καθώς, όπως της είπε, δεν μπορούσε να ζήσει μακριά της. Οι στιγμές που ακολούθησαν παραλίγο να αποβούν μοιραίες. Η Κοζανιτά θέλοντας να βάλει τέλος στη συζήτηση βγήκε εκνευρισμένη από το δωμάτιο αλλά ο ηθοποιός την ακολούθησε και θολωμένος όπως ήταν, έβγαλε από την τσέπη του ένα πιστόλι «Σμιθ & Γουέσον», το οποίο είχε πάντα μαζί του και την πυροβόλησε τρεις φορές.

Αμέσως μετά άνοιξε την εξώπορτα του σπιτιού και έφυγε ταραγμένος. Η γυναίκα σοκαρισμένη δεν κατάλαβε από την πρώτη στιγμή πως μια από τις σφαίρες την είχε χτυπήσει. Όταν, όμως, είδε τα αίματα και λίγο πριν καταρρεύσει ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η Κοζανιτά έφερε διαμπερές τραύμα στον αριστερό ωμοθώρακα.

Σκάνδαλο διαβάστε αναλυτικά στο ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα