Πέθανε από ανακοπή ο ηθοποιός Θόδωρος Ντόβας

Λίγο προτού κλείσει τα 85 του χρόνια έφυγε από τη ζωή ο Θεόδωρος Ντόβας. Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή την περασμένη Δευτέρα στην Αθήνα ύστερα από καρδιακό επεισόδιο, ενώ η σορός του μεταφέρθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ζαγορά Πηλίου, όπου και κηδεύτηκε χθες το πρωί. Εγινε γνωστός μέσα από τις συμμετοχές του σε ταινίες όπως οι «Υπολοχαγός Νατάσσα», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Η λεωφόρος του μίσους» και «Αγάπη κι αίμα», ενώ έπαιξε σε πολλές και σημαντικές παραστάσεις.

Επίσης, συμμετείχε σε ραδιοφωνικά θεατρικά έργα. Δούλεψε με σπουδαίους συναδέλφους του, όπως οι Μάνος Κατράκης, Κώστας Καζάκος, Τζένη Καρέζη, Νίκος Κούρκουλος και Αννα Φόνσου, με τους οποίους διατηρούσε, εκτός από επαγγελματικές, και φιλικές σχέσεις.

Στα 40 του χρόνια, ανεβαίνοντας το Πήλιο, έπαθε σοβαρό ατύχημα, κατά το οποίο χτύπησε στον αυχένα και μέρη του σώματός του παρέλυσαν. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο αδελφός του έχασε τη ζωή του πριν από λίγο καιρό χτυπώντας στον αυχένα, σε παρόμοιο ατύχημα. Ο Ντόβας συνέχισε αργότερα την καριέρα του και ως κριτικός θεάτρου, ενώ, όταν δεν δούλευε, έπλεκε. Το πλέξιμο ήταν το χόμπι του και μάλιστα τα ρούχα που έφτιαχνε τα χάριζε σε φίλους και συνεργάτες του.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα