Ο Μουρατίδης απαντά στα βίντεο που προκαλούν

Η επιστολή απάντηση από τον κ. Μουρατίδη για τα βίντεο που συζητήθηκαν, η οποία έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει μια άνευ λόγου συζήτηση που έχει συνοδευτεί από μια ακατάσχετη μπουρδολογία γύρω από κάποια βίντεο στα οποία εμφανίζομαι με γυναικεία αμφίεση.

Τα βίντεο αυτά είναι ερασιτεχνικά φιλμ 8mm που γυρίζαμε πιτσιρίκια-σπουδαστές στην κινηματογραφική σχολή του Λυκούργου Σταυράκου.

Είναι φιλμ σπουδαστών. Σ’ αυτά πού όλοι κάναμε τα πάντα και όλοι βοηθούσαμε στα φιλμάκια των υπολοίπων. Έτσι λοιπόν υπάρχουν φιλμάκια στα οποία παίζω ένα γέρο, ένα ξεπεσμένο βασιλιά, μια τραβεστί που μιμείται την Λίζα Μινέλι, ένα ρεμπέτη με μουστάκι και μπαγλαμά κτλ. κτλ.

Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτά τα φιλμάκια των νεανικών μου χρόνων, των χρόνων που σαν σπουδαστές σκηνοθεσίας γοητευόμασταν από τον γερμανικό κινηματογράφο και από την γαλλική νουβέλ βαγκ και δεν επιτρέπω σε κανένα άνανδρο που κρύβεται πίσω από την ανωνυμία του να μολύνει εκείνη την περίοδο της ζωής μου.

Σιχαίνομαι έτσι κι’ αλλιώς κάθε είδους τρωκτικά και τα περί αυτών ερπετά που μόλυναν εκείνα τα χρόνια. Μακάρι όλοι αυτοί να είχαν περάσει τέτοια χρόνια σαν τα δικά μας. Δεν θα ήταν τόσο κομπλεξικοί, μίζεροι και σιχαμένοι.

Νίκος Μουρατίδης»

πηγη zougla.gr

Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση ενός video που δείχνει τον Νίκο Μουρατίδη να ποζάρει στην κάμερα ως Μέριλιν Μονρόε και Λάιζα Μινέλι!

Ο δημοφιλής κριτής του «X-Factor» εμφανίζεται με μπουστάκι, ξανθιά περούκα και ζαρτιέρες, έντονο κραγιόν και ευρύχωρο μπέιμπι ντολ, ως ξανθιά φαμ φατάλ σε υπερδιέγερση, που ντύνεται, ξεντύνεται, κοιτάζεται στον καθρέφτη, βάφεται, ξεβάφεται, χουζουρεύει, χαϊδεύει ερωτικά το «γυναικείο» σώμα του και «αυνανίζεται»... Το σοκ για πολλούς ήταν μεγάλο!

Η πρώτη ανάρτηση στο Διαδίκτυο έγινε από το blog «Τroktiko» και στη συνέχεια η... είδηση άρχισε να τρέχει με ταχύτητα φωτός! Ομως ποια είναι η αλήθεια και το παρασκήνιο που υπάρχει σχετικά με αυτές τις εμφανίσεις του Νίκου Μουρατίδη; Το «μυστικό» κρύβεται σε δύο ταινίες του σκηνοθέτη Τάκη Σπετσιώτη, η «Καλλονή» και η «Λίζα», που γυρίστηκαν πριν από περίπου τριάντα χρόνια!

Μάλιστα το γεγονός ότι αυτές ανασύρθηκαν από το... χρονοντούλαπο της Ιστορίας σόκαρε και τον ίδιο τον Νίκο Μουρατίδη, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο, παρά τις πολλές οχλήσεις μας. Από μια στιγμή μάλιστα και μετά το κινητό του ήταν απενεργοποιημένο. Αλλωστε είναι γνωστό ότι αποφεύγει να απαντάει σε δημοσιεύματα που αφορούν σε προσωπικές του επιλογές.

Πριν από τριάντα τρία χρόνια λοιπόν οι κριτικοί κινηματογράφου υποδέχτηκαν την ταινία «Καλλονή» του νέου τότε σκηνοθέτη Τάκη Σπετσιώτη ως εξής: «Η ταινία που κυριολεκτικά καθήλωσε το κοινό και μας άφησε με το στόμα ανοιχτό ήταν η “Καλλονή”, ένα εξωφρενικό, ατελείωτο βουβό έργο, με έναν άντρα ντυμένο γατούλα του σεξ να ακκίζεται στη κάμερα μέχρι τελικής εξάντλησης του θεατή! Η συμμετοχή των θεατών ήταν άμεση, όχι μόνο επειδή τα τριάντα λεπτά της ταινίας δεν περνούσαν χωρίς σχόλιο, αλλά και επειδή η γατούλα του σεξ δεν ήταν άλλος αππό τοn Νίκο Μουρατίδη!».

Η συγκεκριμένη ταινία είχε προγραμματιστεί να προβληθεί στο πρώτο αντιφεστιβάλ σκηνοθετών το 1977, αλλά λογοκρίθηκε λόγω του περιεχομένου της. «Ως πότε πρέπει ο λαός να τρώει τα σάπια κρέατα της παρακμής!» είχε αποφανθεί η επιτροπή. Ωστόσο η ταινία προβλήθηκε στα μεγαλύτερα gay φεστιβάλ και απέσπασε σημαντικές κριτικές!

Εξίσου ανατρεπτική ήταν και η άλλη ταινία του Τάκη Σπετσιώτη με πρωταγωνιστή τον Νίκο Μουρατίδη. Η «Λίζα και η άλλη», στην οποία ο Νίκος Μουρατίδης ως άλλη Λάιζα Μινέλι παρωδεί τους φόβους των γονιών μην τους βγει ο γιος ομοφυλόφιλος. Μια ταινία που στηλιτεύει τα κοινωνικά στερεότυπα της εποχής!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα