Συγκλονίζει ξανά ο Αλέξανδρος Βέλιος: Θα πάω εγώ να βρω το θάνατο

Μας είχε συγκλονίσει πριν λίγους μήνες. Που με αξιοπρέπεια μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου Live News, δήλωσε την πρόθεσή του να πεθάνει με  αξιοπρέπεια, αφού ο οι γιατροί του είπαν πως ο καρκίνος από τον οποίο πάσχει δεν είναι ιάσιμος και του έδιναν λίγους μήνες ζωής...

Σήμερα ο Αλέξανδρος Βέλλιος με συνέντευξή του στη Freddo και το Νίκο Νικόλιζα μας σοκάρει ξανά λέγοντας πως μέχρι τέλος του μήνα θα έχει πεθάνει και πως θα γράψει εκείνος το τέλος του!

"Για μένα από την 1η Σεμπτεμβρίου, ο χρόνος θα κυλάει αντίστροφα.Δεν θα φτάσει το τέλος του Σεμπτέμβρη για να φύγω, αλλά αυτό θα γίνει πολύ νωρίτερα... Οι θεράποντες γιατροί  μου είπαν ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παράτασης της ζωής μου. Τελικά δεν θα πάω για ευθανασία στο εξωτερικό για δικούς μου προσωπικούς λόγους.Νομίζω όμως ότι θα πετύχω να φύγω με τους δικούς  μου όρους και στο δικό μου πλαίσιο αξιοπρέπειας.

Μήπως υπάρχουν τελικά κ. Βέλιο κάποια σημάδια ευχάριστα στην υγεία σας; «Όχι. Αντιθέτως Υπάρχει σταδιακή επιδείνωση και σημάδια παρατεταμένης κόπωσης. Μίλησα και με τους θεράποντες γιατρούς μου: δεν υπάρχει καμία δυνατότητα παράτασης της ζωής μου.»

Έχετε ορίσει την ημερομηνία ευθανασίας σας στο εξωτερικό; «Τελικά, δεν θα πάω για ευθανασία στο εξωτερικό, για διάφορους προσωπικούς λόγους. Νομίζω όμως ότι θα επιτύχω να φύγω με τους δικούς μου όρους και στο δικό μου πλαίσιο αξιοπρέπειας.»

Ποιοι είναι αυτοί οι όροι; «Να μην γίνω κουρέλι, να μην πέσω σε κώμα, να μη φτάσω στο σημείο αδυναμίας επικοινωνίας, γραψίματος».

Θα φτάσετε όμως στο σημείο της ευθανασίας ή θα αφήσετε τον χρόνο να κυλήσει με την ελπίδα ανάρρωσης; «Καταρχήν, η ευθανασία δεν γίνεται μόνο στο εξωτερικό. Δεν σκοπεύω ωστόσο να αφεθώ και να έρθει να με βρει ο θάνατος. Σκοπεύω να πάω να τον βρω εγώ. Αλλά αντιλαμβάνεστε ότι εδώ «στην Ελλάδα» είμαστε σε ένα ολισθηρό πεδίο, σε μια χώρα όπου όλα επιτρέπονται και όλα απαγορεύονται. Πλέον εγώ δεν έχω τα χρονικά περιθώρια να εκπληρώσω κάποια όνειρά μου και αυτό είναι το μόνο που με στενοχωρεί.

Άρα θα το πράξετε μόνος σας; «Εφόσον είναι ανώδυνοι και αξιοπρεπείς, υπάρχουν πάντα τρόποι ευθανασίας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα