Νένα Χρονοπούλου: Το ξέσπασμα της για τον δολοφονημένο πατέρα του παιδιού της

Με μια κατάθεση ψυχής επιχειρεί να αποκαταστήσει το όνομα του Γεράσιμου Μαυράκη, του πρώην συζύγου της που δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2007, η Νένα Χρονοπούλου. Η ηθοποιός μοιράζεται τις δικές της αλήθειες για τον άντρα που της χάρισε τον μονάκριβο γιο της Χρήστο. Αναμνήσεις και σκέψεις που σύντομα θα φιλοξενήσει και στο νεοσύστατο blog της www.nena.gr. Η Νένα συγκλονίζει με την τρυφερή εξομολόγησή της για τον «λεβέντη του Πειραιά», όπως τον χαρακτηρίζει, και ζητάει απαντήσεις για την ταυτότητα του δολοφόνου του.

«Υστερα από πολύ σοβαρή σκέψη, ο Τάσος Μητρόπουλος και εγώ αποφασίσαμε να “διορθώσουμε” λίγο τα πράγματα όσον αφορά τον βιολογικό πατέρα του παιδιού μας, τον Γεράσιμο Μαυράκη.

Το παιδί του μεγαλώνει και είναι άδικο, μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, να μην υπάρχει και ο αντίλογος σε όλα αυτά που “γράφονται” για τον πατέρα του. Ο,τι και να λέει ο κόσμος, εγώ είμαι πολύ περήφανη που με έκανε μητέρα αυτός ο λεβέντης και όχι η τσέπη κάποιου φραγκάτου χωρίς αυτοσεβασμό.

Το παιδί μου θα επιβιώσει, γιατί έχει ισχυρό DNA και επειδή γνωρίζει πως ο “μπαμπάκας” του, όπως τον αποκαλούσε, ποτέ δεν θα τον εγκατέλειπε και πως το έκανε μόνο όταν νικήθηκε πισώπλατα» τονίζει στην εξομολόγησή της που σύντομα θα δημοσιεύσει και στο blog της. Σε αυτήν αποκαλύπτει επίσης πως ο πρώην σύζυγός της, που διατηρούσε χρηματοοικονομική εταιρία, ήταν εξαιρετικός αθλητής της κωπηλασίας, αλλά και των πολεμικών τεχνών.

«Μέχρι το τέλος της ζωής του κατέβαινε σε αγώνες με τον “δίκωπό” του και καρδιακό φίλο του Γεράσιμο Νεόφυτο, ενώ είχε υπηρετήσει στα ΟΥΚ, ήταν βατραχάνθρωπος και άριστος κολυμβητής, όπως ο γιος μας. Στις 19 Οκτωβρίου του 2007 ο Μάκης πήρε αγκαλιά τον μικρό Χρήστο και του έδειξε τις τεχνικές της κωπηλασίας ακόμα μία φορά.

Ευτυχώς, εγώ είχα τη διάθεση και τους βιντεοσκόπησα. Εκείνη την τελευταία ημέρα» αναφέρει η Νένα Χρονοπούλου, η οποία πρώτη φορά παραχωρεί στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τον γάμο τους, που έγινε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2005 στον Πόρο της Κεφαλλονιάς, με παραγαμπράκι των λίγων μόνο μηνών Χρήστο.

Στη φρουρά του Νιάρχου

«Ηταν πλούσιος ο Μάκης, και δεν εννοώ πως είχε πολλά χρήματα, αλλά πως η παλικαριά, η λεβεντιά, η περηφάνια και το μπεσαλίκι του ήταν ανεκτίμητα και δυσεύρετα» σημειώνει η ηθοποιός.

Ωστόσο, μια άλλη, άγνωστη πτυχή της ζωής του Γεράσιμου που έρχεται τώρα στο φως είναι πως για κάποια χρόνια εργάστηκε στην προσωπική φρουρά του Σταύρου Νιάρχου, στο πλοίο «Σπετσοπούλα». Ο εφοπλιστής τον συμπαθούσε πολύ και του πρότεινε μετεκπαίδευση σε σχολή προστασίας VIP προσώπων στη Γαλλία, πληρώνοντας τα δίδακτρα. Γεγονός που βρήκε αντίθετη τη μητέρα του κι έτσι δεν πήγε.

Ο αγώνας της να βρει τον εκτελεστή

Η Νένα Χρονοπούλου, εννέα χρόνια μετά την ανεξιχνίαστη δολοφονία του τότε συζύγου της, περιμένει από τις Αρχές να συλλάβουν τον δράστη. Δεν θα ησυχάσει, αν δεν μάθει ποιος τον πυροβόλησε και μέχρι να γίνει αυτό μέσα από το www.nena.gr θα επιχειρεί να αποκαταστήσει την αλήθεια. Για όλες εκείνες τις εκφράσεις -«μπράβος, δολοφόνος, εκβιαστής και νονός»-, τις οποίες χρησιμοποιούσαν για τον Γεράσιμο.

«Διορθώνουμε όλα όσα έχουν εντελώς λάθος γραφτεί και τόσα χρόνια δεν είχαμε ούτε τη δύναμη αλλά ούτε και το κουράγιο να το κάνουμε. Και για να προλάβω τους καλοθελητές, όχι, δεν “πουλάει” ο Μάκης, γιατί ο Μάκης δεν χρειαζόταν να φύγει για να “πουλήσει”. Ούτε κανένας τον εκμεταλλεύεται. Ποτέ όμως δεν γράφτηκε πουθενά ότι για όλες τις υποθέσεις που είχε κατηγορηθεί είχε βγει αθώος» σημειώνει η ηθοποιός και καταλήγει:

Δεν οπλοφορούσε

«Ποτέ δεν φορούσε αλεξίσφαιρο, ούτε εκείνο το μοιραίο βράδυ, ούτε και κανένα από τα προηγούμενα βράδια! Δεν οπλοφορούσε, οδηγούσε δανεική μηχανή, τύπου Vespa, νύχτα και σταμάτησε, όπως πρέπει να κάνουμε όλοι, σε κόκκινο φανάρι. Και εδώ δικαίως γεννάται μια μεγάλη απορία. Ετσι κάνουν οι παράνομοι που φοβούνται για τη ζωή τους; Βγαίνουν από τα σπίτια τους δίχως συνοδεία τη νύχτα και μάλιστα κυκλοφορούν ολομόναχοι και άοπλοι; Επίσης αυτό που έσκασε στο σπίτι μας ήταν “χειροβομβίδα” και όχι “βόμβα”, γιατί με βόμβα δεν θα είχε μείνει ούτε κολυμπηθρόξυλο».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα