Καλά, εσύ έφυγες νωρίς! Καλό δρόμο, Μηνά Χατζησάββα

Η Έλενα Ακρίτα αποχαιρέτησε τον Μηνά Χατζησάββα μέσω του Facebook.

«Καλά, εσύ έφυγες νωρίς. Καλό δρόμο, Μηνά μου», έγραψε η δημοσιογράφος στην προσωπική της σελίδα.

 

δημοφιλής ηθοποιός νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες  στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός" μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Μηνάς Χατζησάββας, γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα. Τελείωσε τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1969 και συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Ήταν ιδρυτικό Μέλος του Ελεύθερου θεάτρου ενώ από το 1978 ως το 1983 συνεργαζόταν σταθερά με το Εθνικό Θέατρο και από το 1984 ως το 1998 με το Ανοιχτό Θέατρο.
Ο Μηνάς Χατζησάββας, είχε εκδώσει τρεις συλλογές διηγημάτων με τους τίτλους, «Σπέρμα», «Η Χαμένη», «Δύο Σταγόνες Βροχή», χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο Πρόδρομος Σαββίδης. Tο 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία «Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο».

Ο Μηνάς Χατζησάββας, τον Ιούλιο του 2015, είχε παραχωρήσει συνέντευξη στη δημοσιογράφο Ιλειάνα Δημάδη και το Αθηνόραμα. Ο Μηνάς Χατζησάββας είχε μιλήσει για το θάνατο έπειτα από ερώτηση της δημοσιογράφου.

Σκέφτεστε τον θάνατο κύριε Χατζησάββα; Είμαστε σε μόνιμη διαπραγμάτευση μαζί του, έτσι δεν είναι; Εγώ, πάντως, πιστεύει πως δεν υπάρχει τίποτα μετά τη ζωή. Τίποτα απολύτως! Η ζωή μας είναι ό,τι είμαστε, τελεία και παύλα. Γι’ αυτό θέλω να δουλεύω, να δουλεύω, να δουλεύω. Αν δεν είχα τη δουλειά μου να με κρατάει, δεν ξέρω τι θα έκανα… Όσο έχω ακόμη δυνάμεις, ας παιδεύομαι. Περνάει καλύτερα έτσι η ζωή, δεν συμφωνείτε; Πόσα χρόνια είστε στο θέατρο; Πενήντα. Πήρα τον πρώτο μου ρόλο το 1965. Ήταν ο Πάρις από τον «Ρήσο» του Ευριπίδη που ανέβηκε στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης στη σκηνοθεσία του Τάκη Μουζενίδη με το Εθνικό θέατρο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα