Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του δίνει ο Μηνάς Χατζησάββας

Την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του δίνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Μηνάς Χατζησάββας.

Ο δημοφιλής ηθοποιός, που συμπλήρωσε φέτος μισό αιώνα καλλιτεχνικής πορείας με μεγάλες επιτυχίες-σταθμούς στο θέατρο και στην τηλεόραση, υπέστη αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο το βράδυ της Δευτέρας και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός σε κωματώδη κατάσταση. Οπως έγραψε στη σελίδα του στο facebook ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης, όταν συνέβη το κακό, ο Μηνάς βρισκόταν στο σπίτι του με τον καλό του φίλο και συνάδελφο Κώστα Φαλελάκη.

Οι δυο τους είχαν μια συζήτηση και κάποια στιγμή που ο Κώστας μετακινήθηκε για λίγο σε διπλανό δωμάτιο δεν έπαιρνε απάντηση σε ερώτηση που έκανε στον Μηνά. Πηγαίνοντας να δει τι είχε συμβεί, τον βρήκε σε κακή κατάσταση και ειδοποίησε αμέσως το ασθενοφόρο. Στον δρόμο ο ηθοποιός έπαθε και δεύτερο εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ ακολούθησε ακόμη ένα αφότου έφτασε στο νοσοκομείο.

Ιατρικό ιστορικό

Λόγω του βεβαρημένου ιατρικού ιστορικού του, καθώς αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια καρδιολογικά προβλήματα, ο Μηνάς Χατζησάββας νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στο πλευρό του έχουν σπεύσει συγγενείς και αγαπημένοι φίλοι του από τον καλλιτεχνικό χώρο, οι οποίοι προσεύχονται να βγει νικητής απ' αυτή τη μάχη. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Ζαχαρίας Ρόχας, με τον οποίο ο 67χρονος ηθοποιός είχε συναντηθεί στην πρεμιέρα του Θεάτρου ΠΚ. Οι γιατροί, ωστόσο, δεν επιτρέπουν επισκέψεις στον θάλαμο της Εντατικής, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης του.

Μια μέρα προτού πάθει το εγκεφαλικό, ο Μηνάς Χατζησάββας είχε εμφανιστεί ευδιάθετος στο Θέατρο ΠΚ, όπου παρακολούθησε την πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης του Παύλου Κουρτίδη «Σπίτι από γέφυρες». Το πρωί της Δευτέρας, περίπου 10 ώρες πριν το περιστατικό πήγε κανονικά στην πρόβα του για το έργο «Ταξίδι στον Σταυρό του Νότου», που θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Badminton από τις 21 Ιανουαρίου. Επειδή, μάλιστα, είχε προγραμματίσει τη συγκεκριμένη πρόβα το πρωινό της Δευτέρας, δεν κατάφερε να παραβρεθεί στη συνέντευξη Τύπου για τη νέα ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη «Ενας άλλος κόσμος», που γινόταν την ίδια ώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. Στην εν λόγω ταινία ο Μηνάς Χατζησάββας υποδύεται έναν ακροδεξιό, ο οποίος μισεί τους πρόσφυγες, δίνοντας -όπως λένε οι λίγοι που έχουν δει την ταινία μέχρι στιγμής- ακόμη ένα ρεσιτάλ ερμηνείας.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα